350 kişilik tatbikat

Yalova Valilik Binası Deprem Tatbikatıyla Yeniden İnşa Ediliyor

Yalova Valilik binası, depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkıldı ve yeniden inşa edilme kararı alındı. Yapılan tatbikatta 7.2 büyüklüğünde senaryo gereği gerçeği aratmayan bir deprem simülasyonu gerçekleştirildi ve 3 bin 900 binada hasar meydana geldi. Tatbikata İstanbul, Bilecik, Kocaeli ve diğer 6 ildeki ekipler olmak üzere toplamda 120 araç ve 350 personel katıldı. Ayrıca, 4 arama-kurtarma köpeği de tatbikata destek verdi.

Vali Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, AFAD Daire Başkanı Gökhan Yılmaz ve AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan tatbikatı yakından takip etti. Vali Kaya, tatbikatın gece yarısına kadar süreceğini belirterek, “Yalova’da gerçekleştirdiğimiz 7.2 büyüklüğündeki deprem tatbikatıyla, afete hazır ekiplerimizi koordine bir şekilde çalıştırarak, olası bir deprem durumuna karşı hazır hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Deprem Öncesi Binalarımızı Yenilemeliyiz’ Uyarısı

Vali Kaya, vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunarak, “Tatbikatlarımız ne kadar başarılı olursa olsun, riskleri azaltmadığımız sürece sevdiklerimizi kaybetme riskimiz var. Bu nedenle, deprem gelmeden önce kentsel dönüşümle binalarımızı güçlendirmeliyiz. Gelecekte olası bir depremde Yalova’nın zor durumda kalabileceğini göz önünde bulundurarak, ekiplerimizle sık sık benzer tatbikatlar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

‘Büyük Bina Stokumuzda Ağır Hasar Alabilecek Yapılar Var’

Vali Kaya, olası bir deprem durumunda kent genelinde 3 bin 900 binanın hasar almasının beklendiğini belirterek, “Kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyük bina stokumuzu güçlendiriyoruz. Valilik binamızın yıkılmasıyla başlayan süreç, 250 kamu kuruluşunda performans analizi sonucunda güçlendirme çalışmalarıyla devam edecek. Büyük bina stokumuzda ağır hasar alabilecek yapılar var ve bu yapıların yenilenmesi önem arz ediyor” dedi.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Ümit Özdağ’a teşekkür: Yaşadığım sürece dair hem insani hem hukuki bir duyarlılıkla yanımda oldu

İmamoğlu’ndan Ümit Özdağ’a teşekkür: Yaşadığım sürece dair hem insani hem hukuki bir duyarlılıkla yanımda oldu

Mardin’de bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Mardin’de iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Tuncer Bakırhan’dan Süleymaniye’de ‘önemli konuşma’ değerlendirmesi: ‘Cumhurbaşkanı’nın hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını ümit ediyorum’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma töreni için Süleymaniye’ye giden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in 12 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir açıklama yapacağına ilişkin söylemini değerlendirdi. Bakırhan, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum. Aynı zamanda AK Parti hükümetinin de yeni bir hikaye yazması lazım” ifadesini kullandı.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …