İzmir Buca’da dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

İzmir’in Buca ilçesinde dün akşam saat 18.00 sıralarında otoyol kenarında yanan bir araçtan ağaçlara sıçrayan alevler nedeniyle çıktığı ileri sürülen orman yangınıyla ilgili son durumu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı.

ALEVLER TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Bakan Yumaklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yeşil Vatanımızı gece gündüz demeden, savunmaya devam ediyoruz. İzmir/ Buca yangını, kahraman orman teşkilatımızın yoğun ve özverili mücadelesi sonucunda tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız aralıksız sürerken, en büyük gücümüzün yangınların çıkmasını önlemek olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum”

RÜZGARIN ETKİSİYLE KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

Orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken dumanlar kentin birçok noktasından görüldü. Ekipler alevlere hem havadan hem de karadan yoğun şekilde müdahale etti. Yangında İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 6 uçak ve 9 helikopter havadan çalışma yaparken, 139 kara aracı ve toplam 593 personel görev aldı. Orman ekiplerinin yanı sıra itfaiye ve emniyete ait TOMA araçları da alevlere müdahalede bulundu.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, saat 18.15 sıralarında Gaziemir-Buca istikametinde seyir halindeki servis aracının yanmaya başlaması üzerine aracın yol kenarında park edildiği ve yolcuların tahliye edildiği, araçtaki yangının ormanlık alana sıçrayarak yangına sebebiyet verdiği anımsatıldı.

Yangına ilişkin başsavcılık tarafından derhal soruşturma işlemlerine başlanıldığına işaret edilen açıklamada, olayda kusurları olduğu değerlendirilen araç sürücüsü, aracın tescil sahibi ve gün içinde aracın onarımını yapan egzoz ustasının gözaltına alındığı kaydedildi.

Related Posts

Lübnan’dan Hizbullah’a iç savaş cevabı

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, Hizbullah’ı silahsızlandırma planı için, “Lübnan’da hayat kalmaz” diyen Hizbullah lideri Naim Kasım’ın sözlerini “örtülü bir iç savaş tehdidi” olarak niteledi.

Antalya’da Boğulma Olayı

İş başvurusu için girdiği restorandan baraja atlayan Tolga D. boğuldu, ekipler tarafından bulundu.

Düzce ve Kocaeli’de denize girmek yasaklandı

Düzce ve Kocaeli’de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girilmesi yasaklandı.

FİNAL | Stuttgart – Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Almanya Süper Kupa final mücadelesinde Stuttgart ve Bayern Münih kozlarını paylaşıyor. Yeni sezona kupayla başlamak isteyen Alman devi Stuttgart karşısında kazanarak başarılarına bir yenisi daha eklemek istiyor.

Siber güvenlik polisinden Oğuzhan Uğur’u şok eden WhatsApp gerçeği

Oğuzhan Uğur’un Mevzular Açık Mikrofon programına konuk olan siber güvenlik polisi, devlet düzeyinde özel bir talep olmadıkça WhatsApp’ın dinlenemeyeceğini söyledi

Tavas’ta Çocuklara Ücretsiz Yüzme Kursu

Tavas Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen 250 çocuğa yaz dönemi yüzme kursu düzenleyerek, onlara yüzme öğretiyor ve sosyal bir ortam sağlıyor.