Terörsüz Türkiye süreci: Şehit ve gazi dernekleri komisyona geliyor

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 19-20 Ağustos tarihlerinde bir kez daha toplanacak.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, komisyonun TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında TBMM Tören Salonu’nda toplanacağı belirtildi.

BAKAN GÖKTAŞ SUNUM YAPACAK

Açıklamada, 19 Ağustos 2025 Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek toplantının birinci oturumunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’ın komisyona bir sunum yapacağı kaydedildi.

ŞEHİT VE GAZİ DERNEKLERİ KOMİSYONA GELİYOR

Komisyon toplantısına katılacak derneklerin ve vakıfların da belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Komisyon toplantısının birinci oturumunda ayrıca Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı temsilcileri, ikinci oturumunda ise Diyarbakır Anneleri dinlenecektir.

20 Ağustos 2025 Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek Komisyon toplantısının birinci oturumunda Cumartesi Anneleri ile Barış Anneleri, ikinci oturumda ise İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İnsan Hakları Derneği (İHD), İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ile Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı temsilcileri dinlenecektir.”

Related Posts

Lübnan’dan Hizbullah’a iç savaş cevabı

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, Hizbullah’ı silahsızlandırma planı için, “Lübnan’da hayat kalmaz” diyen Hizbullah lideri Naim Kasım’ın sözlerini “örtülü bir iç savaş tehdidi” olarak niteledi.

Antalya’da Boğulma Olayı

İş başvurusu için girdiği restorandan baraja atlayan Tolga D. boğuldu, ekipler tarafından bulundu.

Düzce ve Kocaeli’de denize girmek yasaklandı

Düzce ve Kocaeli’de olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girilmesi yasaklandı.

FİNAL | Stuttgart – Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Almanya Süper Kupa final mücadelesinde Stuttgart ve Bayern Münih kozlarını paylaşıyor. Yeni sezona kupayla başlamak isteyen Alman devi Stuttgart karşısında kazanarak başarılarına bir yenisi daha eklemek istiyor.

Siber güvenlik polisinden Oğuzhan Uğur’u şok eden WhatsApp gerçeği

Oğuzhan Uğur’un Mevzular Açık Mikrofon programına konuk olan siber güvenlik polisi, devlet düzeyinde özel bir talep olmadıkça WhatsApp’ın dinlenemeyeceğini söyledi

Tavas’ta Çocuklara Ücretsiz Yüzme Kursu

Tavas Belediyesi, kırsal mahallelerden gelen 250 çocuğa yaz dönemi yüzme kursu düzenleyerek, onlara yüzme öğretiyor ve sosyal bir ortam sağlıyor.