SGK’nın yemek kartı açıklaması kafaları karıştırdı… Günlük 158 TL detayı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yemek Kartları Hakkındaki Son Düzenlemeler

Kimi çalışanlar, ekonomik zorluklar nedeniyle yemek kartlarını market alışverişlerinde kullanırken, bu durumun prim ücretlerini etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olmuştu.

Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, SGK’nın yemek kartlarıyla ilgili yeni düzenlemesinde prim ödemelerinin kaldırıldığını ve bu durumun işverenlere ciddi kolaylıklar sunduğunu belirtti. “SGK, 2022 öncesinde geçerli olan ve yemek kartlarını primden muaf tutan uygulamaya geri dönüş yaptı” dedi.

SGK’dan yapılan açıklamada, “Yemek kartı/çeki/kuponu sadece yemek giderleri için kullanıldığında, yüklenen tutar prime esas kazanca dahil edilmeyecek” ifadesine yer verildi.

158,00 TL DETAYI

Ancak açıklamada belirtildiği gibi, “158,00 TL’lik tutarı aşan kısım prime esas kazanca dahil edilecektir.” Örneğin, 23 gün çalışan ve 5 bin TL’lik yemek kartına sahip bir kişinin, 3 bin 634 TL’yi aşan kısmı prime esas kazançtan muaf olacak.

2025 YEMEK PARASI NE KADAR OLDU

2025 yılında yemek parası istisna tutarı 240 lira olarak belirlendi. Böylece, aylık yemek desteği 6 bin 240 liraya yükseldi.

Related Posts

Rekor hasat başladı: Çiftçinin yüzü güldü

Erzincan’da buğday ve arpa hasadı başladı. Tarlalara giren biçerdöverler, rekor hasat için çalışmalarını sürdürüyor.

Gazze’de Açlık: 6 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ablukası nedeniyle insani yardım girişi yok, son 24 saatte 6 kişi açlıktan öldü.

İshak Şan, Sincik ve Gerger’de Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Doç. Dr. İshak Şan, muhtarların taleplerini dinleyerek sorunların çözümü için çalışmalar yapacak.

Uğur Gürsoy, Yeniden Refah Partisi’nden İstifa Edip AK Parti’ye Katıldı

Düzce Belediyesi bağımsız meclis üyesi Uğur Gürsoy, Yeniden Refah Partisi’nden istifa ettikten sonra AK Parti’ye katıldı. Katılımı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu tarafından kutlandı.

Suriye’de seçim tarihi belli oldu

Suriye’de geçici yönetim, Esad sonrası ilk parlamento seçimleri için tarih verdi. Yüksek Halk Meclisi Seçimleri Komitesi Başkanı Muhammed Taha el-Ahmad, seçimlerin 15-20 Eylül tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı. Seçimler, ülkenin geçici …

Bakan Tunç, Bartın’daki Yangın Bölgesini Ziyaret Etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’ın Ulus ilçesinde 2 ev ve 2 samanlığın yandığı köyde incelemelerde bulundu. Yangın söndürme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Bakan Tunç, yangınların çıkış sebepleriyle ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirtti. Son 15 günde çıkan yangınlarda 17 kişinin tutuklu olduğunu ifade eden Tunç, orman yangınlarının önlenmesi gerektiğine dikkat çekti.