İş Bankası’ndan ilave ana sermaye niteliğinde 500 milyon dolarlık Eurotahvil ihracı

Türkiye İş Bankası’nın Uluslararası Piyasada Başarılı Eurotahvil İhracı

Türkiye İş Bankası, uluslararası piyasalarda başarılı bir şekilde ilave ana sermaye nitelikli Eurotahvil ihracını gerçekleştirdi. 2025 yılında Türkiye’den yapılan ilk ihraç olma özelliğini taşıyan bu işlem, 500 milyon ABD doları tutarındaydı ve kupon faiz oranı yüzde 9,125 olarak belirlendi.

Banka tarafından yapılan açıklamada, işlemle ilgili şu detaylar paylaşıldı:

“Türk bankaları tarafından ihraç edilmiş olan ilave ana sermaye nitelikli Eurotahviller arasında en düşük kupon faiz oranı ve en düşük primle sonuçlanan bu işleme 1,5 milyar ABD dolarına varan talep geldi. Geniş yatırımcı grubunun ilgisinin yoğun olduğu işlemde, Eurotahvillerin yüzde 41’i İngiltere’ye, yüzde 28’i Orta Doğu ülkelerine, yüzde 21’i Avrupa’ya, yüzde 8’i ABD’ye ve yüzde 2’si Asya ülkelerine satıldı. Yatırımcı kompozisyonunun büyük bir kısmı, yüzde 42’si fon ve varlık yönetim şirketlerinden oluşurken, yüzde 36’sı bankalar, yüzde 19’u hedge fonlar ve yüzde 3’ü diğer yatırımcılardan oluştu.”

‘Bilançomuzu Daha da Güçlendirdik’

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yeni bir yıla başlarken uluslararası tahvil piyasalarında Türk ihraçları için adım atmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Aran, “Bankamızın ilave ana sermaye niteliğindeki ilk borçlanma işlemi olma özelliğini taşıyan bu ihraçla, önceki ihracatlarımıza yeni bir Eurotahvil türü eklemiş olduk. Bu sayede tarihi misyonumuz doğrultusunda, yüz yıldır ülkemiz ekonomisine destek olabilmek adına döviz cinsinden kaynak yaratırken, bilançomuzu daha da güçlendirdik. KOBİ’lerin geleceğe yönelik dijitalleşme gereksinimlerine hazırlanması konusundaki önemi göz önünde bulundurarak, topladığımız bu sermayeyi ülke ekonomisinin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

İsrail’e mi Filistin’e mi? 1,3 milyar dolarlık ihracat sırrı!

Birleşmiş Milletler verilerine göre Türkiye’nin İsrail’e 2,8 milyar dolarlık ihracat yaptığı öne sürülse de Ticaret Bakanlığı, bu rakamın 1,5 milyar dolar olduğunu ve ticaretin Mayıs itibarıyla tamamen durduğunu açıkladı. Verilerdeki farkın nedeni ise Filistin’e gönderilen malların İsrail gümrüklerinden geçmesi. TEPAV Direktörü Güven Sak, İsrail’e kesilen ihracatın, ürün bazında Filistin’e kaydırıldığını belirtti.

Merkez Bankası rezervleri 145 milyar 657 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 16 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 314 milyon dolar artışla 145 milyar 657 milyon dolara çıktı.

ABD’de 2 İsrail Büyükelçiliği çalışanı silahlı saldırıda öldü: Trump’tan ilk açıklama geldi

ABD’nin başkenti Vaşington’da düzenlenen silahlı saldırıda İsrail’in Vaşington Büyükelçiliğinde çalışan 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. ABD Başkanı Donald Trump’tan silahlı saldırı hakkında ilk açıklama geldi.

Türkiye’nin 56 yıllık gıda devi ismini değiştiriyor! 6 kıta 60’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor

Dondurulmuş gıda ve margarin sektörlerinde hizmet veren Kerevitaş, kurumsal kimliğini yenileyerek yeni dönemde Besler Gıda olarak faaliyetlerini sürdürecek. Besler CEO’su Mert Altınkılınç, “Bugün gıda sektöründe toplam 16 kategoride, yaklaşık bin 500 …

Kıdem tazminatında gözler temmuz ayına çevrildi: Tavan tahminleri değiştir

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon verileri, kıdem tazminatı tavanını da yeniden belirleyecek. 2025’in ikinci yarısı için geçerli olacak rakam merakla bekleniyor.

Mahfi Eğilmez’den çarpıcı değerlendirme: Türkiye’de emeğin karşılığı açlık sınırının altında!

İktisatçı Mahfi Eğilmez, Türkiye’deki maaşlı çalışanların geçim şartlarını Tunç Kanunu çerçevesinde değerlendirdi. Ücretlerin giderek yaşam sınırına yaklaştığını vurgulayan Eğilmez, mevcut tabloyu çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. Asgari ücretle geçinmenin zorluğuna dikkat çekti.