Beyaz Saray duyurdu, ateşkes uzatıldı

ABD’nin Ateşkes Anlaşması Duyurusu: Lübnan-İsrail Ateşkesi 18 Şubat 2025’e Kadar Uzatıldı

ABD, Pazar günü yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşmasının uzatıldığını ve 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalacağını duyurdu.

İsrail, Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD arabuluculuğunda sağlanan anlaşmaya göre Pazar günü tamamlanması gereken güney Lübnan’dan çekilme sürecini uzatacağını belirtmişti.

Görsel 1

22 LÜBNANLI ÖLDÜ

İsrail’in Lübnan’dan çekilmeyi reddetmesi ve Lübnanlı sivillerin evlerine dönmesini engellemesi, ateşkesi tehlikeye attı.

Lübnan yetkilileri, İsrail güçlerinin Pazar günü güney Lübnan’da 22 kişiyi öldürdüğünü ve bunlar arasında Lübnan ordusuna bağlı bir askerin de bulunduğunu açıkladı.

Çekilme süreci sona ermesine rağmen, binlerce kişi evlerine dönmeye çalışırken İsrail askerlerinin açtığı ateşle karşılaştı. Lübnan ordusu, İsrail’i çekilme sürecini kasıtlı olarak geciktirmekle suçladı.

Görsel 2

NE OLMUŞTU?

Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar, Gazze Savaşı’yla paralel olarak sürmüş ve özellikle İsrail’in büyük bir saldırı başlattığı dönemde yoğunlaşmıştı.

Bu saldırı, Lübnan’da bir milyondan fazla insanın yerinden edilmesine ve İran destekli Hezbollah’ın zayıflamasına yol açtı.

ABD, Lübnan ve İsrail arasında 7 Ekim 2023’ten sonra tutuklanan Lübnanlı mahkumların iadesine yönelik müzakerelerin başlatılacağını da duyurdu.

Related Posts

Yola fırlayan çocuğa otomobilin çarptığı anlar kamerada

Sultangazi’de aniden yola fırlayan çocuğa seyir halindeki otomobil çarptı. Kaza anı iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Mehmet Şimşek’in tasarruf genelgesi delik deşik! Acil ve zorunlu Mercedes

Kamuya acil ve zorunlu haller dışında yeni araç alımı yasaklandı fakat Devlet Malzeme Ofisi, 2 Mercedes ve 7 Audi alıp bazı kurumlara verdi.

SÖZCÜ TV YouTube’da 2 milyonu aştı

“Tarafsız haber, özgür yorum” sloganıyla yayın hayatını sürdüren ve vatandaşların doğru, tarafsız ve korkusuz haberciliğin adresi SÖZCÜ TV bu başarısını internette taçlandırdı.

Ameliyat edilen Murat Çalık yeniden cezaevine gönderiliyor

Ameliyat edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yeniden cezaevine gönderiliyor.

FBI’ın Epstein raporu ortaya çıktı! Dünyanın en büyük istismar davasının üstü mü örtülüyor?

ABD Adalet Bakanlığı ve FBI’ın Trump yönetimi tarafından başlatılan soruşturması, Jeffrey Epstein hakkında yıllardır süren tartışmalar ile ilgili raporunu yayımladı. FBI’ın iddiasına göre; Epstein’ın tanınmış isimleri şantajla tehdit ettiği ya da suç …

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar