GAP Eylem Planı ile Turizm Hedefleri

GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Yerli ve Yabancı Turistlerin Konaklama Sürelerini Uzatmayı Hedefliyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ), yeni “GAP Eylem Planı” ile yerli ve yabancı turistlerin bölge kentlerindeki konaklama sürelerini artırmayı amaçlıyor.

Hasan Maral, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, bölgede sulama, enerji, tarım ve turizm gibi yaklaşık 300 sektöre destek verdiklerini belirtti. Maral, bölgenin köklü tarihi, doğal zenginlikleri ve inanç turizmi potansiyeliyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

2024-2028 dönemini kapsayan yeni GAP Eylem Planı’nın turizmin önemli bir parçası olacağını vurgulayan Maral, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe, Balıklıgöl, Nemrut Dağı, Diyarbakır Kalesi, Hevsel Bahçeleri, Halfeti, Hasankeyf, Botan Vadisi ve Cudi Dağı gibi önemli yerlerde geçirilen vaktin uzatılmasını hedeflediklerini söyledi.

Maral, bölgenin turizm potansiyelinin dünya standartlarında olduğunu belirterek, bölge illerinin turizm potansiyelinin ziyaretçilerin ilgisine sunulduğunu ifade etti.

“Turizm Bölgenin Kalkınmasında İtici Güç”

Bölgenin gelecek vizyonunda turizmin önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Maral, “Turizm, bölgenin kalkınması için önemli bir faktördür. Bölge, son zamanlarda birçok turisti kendine çekiyor. Ancak geceleme süreleri düşük olduğundan, konaklama imkanlarını artırarak turist çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Maral, bölgenin turizm alt yapısını geliştirme ve ulusal/uluslararası alanda tanıtma çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Virüs alarmı: Tonlarca patates Mersin Limanı’ndan döndü

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekipleri, Mersin Limanı’nda ithal edilen tarım ürünlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Son iki ayda limana ulaşan tonlarca tohumluk patates, bitki sağlığı inspektörleri tarafından …

Gram altında makas uçtu: 7 Yıl önce bu fiyata gram altın alınıyordu!

Altın alım-satımında makas aralığı yükselişe geçti. Gram altın alım-satım makası 140-175 lira arasında değişiyor. 7 yıl önce bu fiyata 1 gram altın alınabiliyordu.

Yargıtay’dan emsal mesai kararı: İşveren artık sözleşmeye o ibareyi koyamayacak!

OECD verilerine göre Türkiye, haftalık ortalama 45,7 saatlik mesai süresiyle en fazla çalışan ülke konumunda. Ancak çalışanların önemli bir kısmı, fazla mesai ücretlerini alamıyor. Yargıtay’ın son kararı, iş sözleşmelerinde yer alan “fazla çalışma …

Borsa İstanbul Fed öncesi şaşırttı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dalgalı seyreden küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü yüzde 0,25 yükselişle 9.134,68 puandan tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 22,49 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 83,6 milyar lira oldu …

Brent petrol yeniden 60 doların üzerinde

Petrol fiyatları, OPEC+ ülkelerinin üretim artışı kararı sonrası gerilemesinin ardından yatırımcıların alımlarıyla yeniden yükselişe geçti. Brent petrol 61,23 dolardan işlem görüyor.

İnan Kıraç’a bir kötü haber daha

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile Emine Alangoya’nın evliliğinin iptaline dair açılan dava devam ediyor. İNAN KIRAÇ’A VASİ ATANDI İpek Kıraç tarafından açılan davada Adli Tıp Kurulu muayenesine giren İnan Kıraç’a demans hastalığı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir