Trump bildiğimiz gibi: Gazze’nin sahibi ben olacağım

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’ye ilişkin tepki çeken açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Trump, Fox News kanalına verdiği röportajda Gazze’yi devralma planına ilişkin açıklamada bulundu.

Gazze’deki Filistinlilere Mısır ve Ürdün’de daha güvenli ve yaşanabilir alanlar inşa edeceklerini ifade eden Trump, Gazze’yi devralma planında Filistinlilerin geri dönme hakkının olmayacağını söyledi.

“BURANIN SAHİBİ BEN OLACAĞIM”

Trump, “Bulundukları yerden biraz uzakta güvenli yaşam alanları inşa edeceğiz. Bu arada, buranın (Gazze’nin) sahibi ben olacağım. Bunu gelecek için bir emlak geliştirme planı olarak düşünün, güzel bir toprak parçası olacak.” dedi.

Kendisine yöneltilen “Peki Filistinlilerin geri dönüş hakkı olacak mı?” sorusuna Trump, “Hayır olmayacak, çünkü çok daha iyi konutlara sahip olacaklar.” diye yanıt verdi.

Trump, Filistinliler için “kalıcı” yerler inşa etmekten bahsettiğini vurgulayarak, “Eğer geri dönmek zorunda kalırlarsa, bunun gerçekleşmesi için yıllar geçmesi gerekecek, ayrıca orası yaşanabilir bir alan değil. Ürdün ve Mısır ile bir anlaşma yapabileceğimi düşünüyorum. Bilirsiniz, onlara yılda milyarlarca dolar veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Lisede kirli çark! Devleti 77 milyon lira zarara sokan şebekeye 6 bin 223 kez ceza istendi

Mesleki Eğitim Merkezi üzerinden devleti 77 milyon lira zarara uğratan şebekeye yönelik iddianame tamamlandı. İddianamede şüphelilerin 6 bin 223 kursiyerin usulsüz kayıt işlemleri nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılması istendi.

Ege Denizi’nde 4 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi’nde saat 13.23’te 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Mayıs ayında Antalya’da kar sürprizi

Antalya’nın Kemer ilçesindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesinde kar yağdı.

Bakan Uraloğlu: Kanal İstanbul’u kesinlikle yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal İstanbul’a ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, “Kanal İstanbul projesinden vazgeçmedik. Bugün gündemimizde değil ama günü geldiğinde, doğru finansmanı bulduğumuzda mutlaka yapacağız.” dedi.

Ankara’da bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yapılacak etkinlikler nedeniyle kentteki bazı noktaların araç trafiğine kapatılacağını duyurdu.

Birlikte yaşadığı kadına dehşeti yaşattı

Aksaray’da bir kişi, birlikte yaşadığı kadını önce dövdü ardından bıçaklayarak kaçtı. Olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalama çalışamaları sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir