İzmir Çiğli’de kentsel dönüşüm yeniden başlıyor

İZMİR (İGFA) – İzmir Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın yanı sıra başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, Köyiçi Mahalle Muhtarı Ahmet Çelik ve çok sayıda Köyiçi Mahallesi sakini katılım gösterdi. Başkan Yıldız, toplantıya katılan vatandaşların kentsel dönüşüm planlamasıyla ilgili sorularını tek tek dinleyip, cevapladı.

BAŞKAN YILDIZ: “SİYASET ÜSTÜ GÖRÜYORUM.”

Köyiçi Mahallesi’nin planlama sorununu çözme kararlılığını ifade eden Başkan Onur Emrah Yıldız, “İlçemizin kronikleşmiş sorunlarının başında gelen Köyiçi Mahallesi imar sorununu çözmek için yalnızca elimi değil gövdemi taşın altına koyacağım. Bu meseleyi siyaset üstü görüyorum. Hangi kurumlarla görüşmek gerekiyorsa görüşeceğim. Deprem gerçekliğini de göz önünde bulundurursak tek bir hemşehrimin dahi risk altında yaşamasına göz yumamam. Köyiçi Mahallesi’nde ikamet eden komşularımızın çıkarlarını ve rızasını gözeterek bu sorunu hep birlikte nihayete erdireceğiz” diye konuştu. Köy içi Mahallesi’nde geçmiş yıllarda yapılan plana itirazların olduğunu ve çalışmaların tüm bu süreçler gözetilerek, vatandaşla ortak irade gösterilerek gerçekleşeceğini belirtti.

“BİR İRADE ORTAYA KOYUYORUZ.”

Köyiçi Mahallesi yaşayanlarına yapılan teknik sunumda; yaşanan süreç aktarılırken; halkın odak olduğu, kentin gelişirken dirençli bir alt yapıya sahip olması için planlı bir kentsel dönüşüm hedefinin altı çizildi. Başkan Yıldız; deprem gerçeğini vurguladığı konuşmasında; Geçtiğimiz günlerde; deprem bölgesine gittim. Adıyaman’da biri iki, biri dört yaşında kız çocuğunun mezarlarını gördüm; çok acıydı, kendime gelemedim. İstiyorum ki; burası dönüşsün ve hem yerinde hem depreme dayanıklı doğru bir modelle dönüşsün. Söz, kimsenin hakkını yedirmeyeceğim. Bu işi, içinize sinecek şekilde; rızalık temelinde yapalım istiyorum. Bir heyet oluşturun ve bize dönün. Biz bir irade ortaya koyuyoruz, sizler de sahip çıkın. Ben de hakkınız için ne yapmam gerekiyorsa yapayım.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Emre Belözoğlu’ndan maç sonu tepki: “Eski futbolcularımız ayıp ediyor”

Antalyaspor Teknik Direktörü  Emre Belözoğlu, Trabzonspor maçı sonrasında konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan İstanbul çıkışı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukraynalı ve Rus heyetlerin görüşmelerinin İstanbul’da yapılmaya devam edeceğini belirtti.

Atama bekleyen öğretmenlerden bakanlığı çağrı

Ataması yapılmayan öğretmenler, 2024 KPSS’de adil branş dağılımlı ek atama talebiyle basın açıklaması yaptı. Öğretmenler, “Sadece bazı branşlara ayrıcalık tanınırken, bizler perişan olduk” dedi.

Bursa’da Palyaço Korkusu

Palyaço kıyafetli bir kişi, bıçakla çocukları kovalayarak mahallede paniğe yol açtı.

The MongolZ-Aurora EWC 2025 finali ne zaman, saat kaçta?

Esports World Cup 2025’in finalinde The MongolZ ile Aurora karşı karşıya geliyor. Counter Strike 2 (CS2) sevenlerin merakla beklediği mücadele izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatacak. Türk takımı olan Aurora, Moğalistan Ekibi The MongolZ’u yenerek şampiyonluğa ulaşmak istiyor. Peki, The MongolZ-Aurora EWC 2025 finali ne zaman, saat kaçta?

Canını zor kurtardı… Seyir halindeyken yanmaya başladı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, seyir halinde yanan otomobil küle döndü.