Kadıköy’de motosikletle ambulansın önünü kesenlere 3 yıl hapis istemi

İstanbul Kadıköy Bostancı yan yolda 10 Haziran 2024’te hasta nakil ambulansının önünü motosikletle kesen Emirhan Baydaroğlu ve Mustafa Tahtacı’yla ilgili soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ambulans şoförünün Göztepe Şehir Hastanesi’nden hasta alıp Maltepe Altıntepe Mahallesi’ne bırakmak için yola çıktığı, E-5 üzerinde Bostancı yan yolda seyir halindeyken motosikletli şüphelilerin ambulansın önünü kestikleri anlatıldı.

İddianamede şoförün ambulansta hasta olduğunu söylemesine rağmen şüphelilerin yol vermeyip, “Bakacağız o zaman hastan mı var göreceğiz ” dedikleri ve şoförün kapıyı açıp hastayı göstermek zorunda kaldığı aktarıldı.

İddianamede, “Şüphelilerin içinde hasta olan kara ulaşım aracını alıkoydukları, video görüntülerinden ambulansın önünü kesip gitmesini engelledikleri anlaşıldı” ifadelerine yer verildi. 2 şüpheli hakkında da ‘Kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma’ suçundan 3’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

İsrailli yazar da ‘soykırım’ dedi

İSRAİL’de muhalif Haaretz gazetesinin yazarı Gideon Levy, kaleme aldığı yazısında Gazze’de yardım kuyruğundaki sivillerin kasten öldürülmesinin artık “yanlışlıkla” açıklanamayacağını; bunun “soykırım niyetiyle yapılan sistematik bir katliam” olduğunu vurguladı.

Çanakkale’deki orman yangınlarına ilişkin 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Çanakkale Valiliği, haziranda dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıkan orman yangınlarıyla ilgili 26 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını bildirdi.

Dmitriy Kiselev: Sputnik Azerbaycan Temsilciliği’nin başına gelenler ‘adaletsizliktir’

Rossiya Segodnya Medya Grubu Genel Müdürü Dmitriy Kiselev, Bakü’deki Sputnik Temsilciliği’nin başına gelenleri adaletsizlik olarak nitelendirdi.

CHP’nin avukatı Çağlayan: Mahkemenin partiyi kimin yöneteceğine dair bir şey demesi mümkün değil, davanın siyaset gündeminde yeri kalmadı!

CHP’nin avukatı Çağlayan: Mahkemenin partiyi kimin yöneteceğine dair bir şey demesi mümkün değil, davanın siyaset gündeminde yeri kalmadı!

Yangını yağmur söndürdü, Bakan Yumaklı ‘Rabb’imin Lütfu’ dedi

Sakarya’daki ormanlık alandan Bilecik’in Gölpazarı ilçesine sıçrayan yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının şiddetlendiği anlarda yağmur yağmasına ‘Rabb’imin lütfu’ yorumu yaptı.

Sakarya’da kafede korkutan yangın

Sakarya’da bir kafede çıkan yangın paniğe neden oldu.