Tekirdağ’da Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Eğitimi Düzenlendi

Tekirdağ’da Üreticilere Hasat Öncesi Pestisit Denetimi Eğitimi Verildi

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Hasat Öncesi Pestisit Denetimi” kapsamında üreticilere bilgilendirme eğitimi verildi. Bu denetimler, tüketicilerin sağlıklı ve kalıntısız gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır.

Üzüm ve kiraz üretiminin yoğun olduğu Şarköy ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’nde düzenlenen eğitimde, üreticilere yasaklı ve tavsiye dışı bitki koruma ürünlerinin kullanılmaması gerektiği vurgulandı. Hasat öncesi pestisit denetimlerinin 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Ayrıca, üreticilerin kayıt defteri bulundurması, yalnızca ruhsatlı bitki koruma ürünlerini kullanması ve ilaçlama ile hasat arasındaki süreye dikkat etmeleri gerektiği aktarıldı. Denetimlerde mevzuata aykırı durumlar tespit edilmesi halinde idari para cezası, hasat geciktirme, imha ve toplatma gibi yaptırımların uygulanacağı hatırlatıldı.

Yetkililer, tarladan sofraya güvenli gıda temini için pestisit denetimlerinin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Related Posts

Diş eksikliği kalp krizi riskini nasıl artırıyor?

Uzman Diş Hekimi Ağız Diş Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Kalp krizi geçirme riskinizi sadece kalp değil, ağzınızda eksik olan dişleriniz de belirliyor” dedi.

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

‘Yüksek proteinli’ gıdalar gerçekten faydalı mı?

‘Yüksek proteinli’ gıdalar gerçekten faydalı mı?

Vücut kitle indeksi ölçümü uygulaması Ankara’da da başladı

Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen boy, kilo ve vücut kitle indeksi uygulaması, Ankara’da uygulanmaya başlandı.15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda kurulan bilgilendirme stantlarında, vatandaşların vücut kitle indeksi değerleri ölçüldü. Yapılan ölçümlerin ardından vücut kitle indeksi değerleri fazla çıkan vatandaşlar, sağlık personeli tarafından sağlıklı hayat merkezlerine ve aile sağlık merkezlerine yönlendirildi.

Fibromiyalji ile Yaşam Nasıl Olmalı ? 

Uzmanlar, 12 Mayıs Fibromiyalji Farkındalık Günü’nde, görünmeyen ağrıların yaşam kalitesine olan etkisine dikkat çekiyor.