Gazze’deki Hristiyanlar, Papa’yı andı: “Her gece telefonla arardı”

Papa Francis, Gazze Hristiyan Topluluğuna Destek Vermeye Devam Ediyor

Gazze’nin küçük Hristiyan nüfusu için Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, her zaman önemli bir destekçi oldu.

Kuşatma altındaki bölgedeki tek Katolik papaz olan Peder Gabriel Romanelli, Amerikan yayın kuruluşu CNN’e konuştu. Romanelli, savaşın 18 ay önce başlamasından bu yana her gün Papa’dan telefon aldıklarını söyledi.

Çoğu gün, görüşme yaklaşık 15 dakika sürüyordu ve bu süre zarfında Papa kilise liderleri ve kilisede sığınan bazı Filistinlilerle konuşuyordu.

GAZZE’NİN UNUTULMADIĞINI HATIRLATTI

Papa Francis, Filistinliler için Gazze’nin unutulmadığının günlük bir hatırlatıcısı haline geldi.

Romanelli, “Bu savaş boyunca -bu korkunç savaş boyunca- bizi bir buçuk yıldan fazla bir süre boyunca aradığında, barış çağrısında bulundu ve tüm Gazze halkına dualarını iletti.” diye konuştu.

Papa Francis, başından beri defalarca savaşın sona ermesi çağrısında bulundu ve İsrail’in bölgedeki kuşatmasını açıkça eleştirdi. Ölmeden önceki günkü Paskalya mesajında, “Barış ışığının Kutsal Topraklar’a ve tüm dünyaya yayılmasını” diledi.

SON GÜNÜNDE DE ATEŞKES ÇAĞRISINDA BULUNDU

Francis’in mesajında, “Gazze halkını ve özellikle de korkunç çatışmanın ölüm ve yıkıma yol açmaya ve dramatik ve içler acısı bir insani durum yaratmaya devam ettiği Hristiyan topluluğunu düşünüyorum. Savaşan taraflara sesleniyorum: Ateşkes ilan edin, rehineleri serbest bırakın ve barış dolu bir gelecek özlemi çeken aç bir halkın yardımına gelin!” ifadeleri yer aldı.

Gazze’deki Kutsal Aile Kilisesi, bölgenin küçük Hristiyan topluluğu için bir sığınak haline geldi. İsrail’in bölgeyi bombalamasıyla yerlerinden edilen Hristiyan aileler, nispeten güvenli bir yer bulmak için bu cemaate yöneldi.

İSRAİL SALDIRILARI 20 HRİSTİYAN ÖLDÜRDÜ

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre, İsrail saldırıları bölgenin küçük Hristiyan topluluğundan yaklaşık 20 kişiyi öldürdü.

Gazze’de yaşayan bir Hristiyan olan Musa Antone, Francis’in yıllarca Hristiyan topluluğuna güç verdiğini söyledi.

Antone, CNN’e verdiği demeçte, “Gazze’nin tamamı için endişeliydi, Hristiyan topluluğuna güvence ve güç veriyordu, böylece Gazze’yi terk etmeyeceklerdi.” dedi.

“BİR BABANIN DUYDUĞU ENDİŞE”

Francis, Mayıs 2014’te işgal altındaki Batı Şeria’ya tek ziyaretini gerçekleştirdi.

Gazze’yi hiç ziyaret etmedi, ancak Kutsal Aile Kilisesi, onun bölgeyle ilgili endişesini “bir babanın çocukları için duyduğu endişe” olarak tanımladı.

88 yaşındaki Arjantinli Papa, Paskalya’dan bir gün sonra 21 Nisan’da yaşamını yitirmişti. Vatikan ölüm nedeninin inme, koma ve geri döndürülemez kalp yetmezliği olduğunu açıklamıştı.

Papa Francis liderliğinde Vatikan, Filistin’in bağımsızlığını 2015’te tanımıştı.

Related Posts

Fransız bakan, terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi ile görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Noel Barrot, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki elebaşı “Mazlum Abdi” kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

İspanya’dan İsrail kararı: Mermi alımını iptal etti

İspanya hükümeti, İspanya İçişleri Bakanlığı için İsrailli bir firmadan mühimmat alımına ilişkin sözleşmeyi tek taraflı olarak iptal etti.

Deprem sonrası hırsızlar iş başında: Evlere girmeye çalıştılar

İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası iki kadın, vatandaşların panikle terk ettiği binaya hırsızlık amacıyla girdi. Binada yaşayan bir kişi tarafından fark edilen şüpheliler, hızla olay yerini terk etti.

Bakanlardan ‘deprem’ açıklaması: ‘Riskli binalara girmeyin’

Son dakika gelişmesi… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dün İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili ortak açıklamada bulundu.

Mısır’dan Paris’e uzanan yolculuk: Dikilitaş’daki 7 gizli mesaj

Paris’in Place de la Concorde meydanında bulunan Luksor Dikilitaşı, 3 bin yılı aşkın süredir Mısır tarihine ışık tutuyor. Ancak, yeni bir keşif, bu tarihi eserin daha önce gözden kaçan gizli bir mesaj taşıdığını ortaya çıkardı.

Rusya Kiev’i vurdu: En az 2 ölü, 54 yaralı

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e dron ve füzelerle düzenlediği saldırılarda en az 2 kişinin öldüğü, 54 kişinin yaralandığını belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir