Londra’da savaş simülasyonu: Rusya Ukrayna’ya değil İngiltere’ye saldırsa ne olurdu?

İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırısı İçin Hava Savunma Simülasyonu Yaptı

Rusya-Ukrayna savaşı 3 yılı aşkın bir süredir devam ederken, İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı 24 Şubat 2022 gecesi yaşananlar üzerine kendi hava savunma sistemlerine olası bir saldırı senaryosunu değerlendirdi.

Tuğgeneral Blythe Crawford, yapılan simülasyonun sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, sonuçların olumlu olmadığını belirtti.

Business Insider’ın aktardığına göre, üst düzey hava kuvvetleri yetkilisi, İngiltere’nin Ukrayna’nın işgalinin İngiltere’yi hedef alması durumunda hava savunmasının nasıl etkileneceğini görmek amacıyla bir simülasyon gerçekleştirdi. Crawford, dün Londra’da düzenlenen bir konferansta, simülasyonun istenilen sonucu vermediğini ifade etti.

Crawford’ın verdiği bilgilere göre, İngiltere’nin Hava Savaş Alanı Eğitim Merkezi, 24 milyon pound değerindeki “Gladiator” simülasyon sistemini kullanarak “Ukrayna’nın 1’inci Gecesi” adlı bir senaryo üzerinde çalıştı ve saldırının İngiltere’yi hedef alması durumunda olası senaryoları değerlendirdi. Sonuçlara ilişkin net bir bilgi vermeyen Crawford, hava savunmasının istenilen seviyede olmadığının farkına vardıklarını belirtti. Simülasyonun kendilerine önemli bir ders verdiğini vurgulayan Crawford, “Rusya’nın Kuzey filosunu harekete geçirebileceği” yorumunda bulundu.

Crawford, Ukrayna’da yaşananların, benzer bir durumla karşılaşmaları durumunda nasıl bir adım atacaklarını düşünmelerine neden olduğunu aktardı. Rusya’nın İngiltere’ye saldırması durumunda Kuzey filosunu devreye sokabileceğini ve Atlantik üzerinden bir saldırı düzenleyebileceğini ifade etti.

Ukrayna’daki gelişmelerin, hava savunma sistemlerinin karmaşıklığının arttığını gösterdiğini belirten Crawford, Ukrayna’da faaliyet gösteren insansız hava araçlarına dikkat çekerek, bu durumun nasıl yönetileceği konusunda sorgulamalar yaptı. Ayrıca, havada üstünlük anlayışının önemli ölçüde değiştiğine dikkat çekti.

İngiltere’ye yönelik gerçekleştirilen simülasyonun sadece bir senaryo olduğunu belirten Crawford, Batı ülkelerinin Ukrayna’daki durumdan ders çıkararak üslerinin güvenliği konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Muson yağmurları Pakistan’da 111 kişinin ölümüne yol açtı

Pakistan genelinde muson yağmurları haziranın son haftasından bu yana etkili oldu. Muson yağmurlarının yol açtığı sellerde 111 kişi hayatını kaybetti.

ABD-Rusya arasında gerilim: Trump’tan ‘yaptırım’ sinyali

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna-Rusya görüşmelerinde Rus tarafından memnun olmadığını belirtti. Trump, 50 gün için anlaşma olmazsa Rusya’ya yaptırım uygulacağını belirtti. Konuya dair Trump, şunları söyledi: “Rusya’dan hiç memnun değilim. 50 gün …

Sevgilisinin ‘tırnak randevusu’ için 100 milyon dolarlık savaş uçağını kaldırdı

Rusya gündemini karıştıran iddia The US Sun’dan geldi. Habere göre Rusya Savunma Bakanı Andrei Belusov’un sevgilisi olduğu iddia edilen 23 yaşındaki Maria Shalaeva, bakanlığa ait Ilyuşin-76 tipi ağır nakliye uçağıyla Rus ordusunun ana …

Tutdere’nin ev hapsine tepki gösterdi: Partisinden istifa edip CHP’ye geçti

YRP’li Adıyaman Belediye Meclis Üyesi Halil İzci CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye verilen ev hapsi kararına tepki göstererek partisinden istifa edip CHP’ye geçti.

Dervişoğlu, gençlere seslendi: Büyük Ortadoğu Projesi filminin en hayati virajındayız; Türk vatanını böldürmeyeceğiz, İhanete teslim olmayacağız!

Dervişoğlu, gençlere seslendi: Büyük Ortadoğu Projesi filminin en hayati virajındayız; Türk vatanını böldürmeyeceğiz, İhanete teslim olmayacağız!

Belediye Başkanı kötü haberi verdi: ‘Ciddi tehlike, 90 günlük suyumuz kaldı!’

Yozgat’ta kurak geçen kış ve ilkbahar dönemleri, baraj, gölet ve yeraltı sularında ciddi çekilmelere neden oldu. Belediye Başkanı Arslan “Musabeyli Barajı’nda su seviyemiz yüzde 12’ye düştü. Bu, en fazla 3-4 aylık su anlamına geliyor. Geçmişe kıyasla suyun yarısını alabiliyoruz. Bu, Yozgat için ciddi bir susuzluk tehlikesi”