Fırsatlar ve tehditler konuşulacak

Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi 28. kez kapılarını açıyor

Marmara Grubu Vakfı (MGV) tarafından 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 28. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan isimlerden Paşahan, küresel ekonomi için fırsatların ve tehditlerin ele alındığı zirvenin, iş insanları arasında yeni işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Paşahan, girdi maliyetleriyle kur arasındaki dengeyi yeniden sağlamanın önemine vurgu yaparak, desteklerden ayrım gözetilmeksizin tüm firmaların yararlanması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, 5 puanlık prim indiriminin iki yıl boyunca 10 puana çıkarılması gerektiğini ifade eden Paşahan, “Emek yoğun sektörlere yönelik olarak, iki yıl ödemesiz ve yüzde 20’nin altında faizle kredi imkanı sağlanmalıdır” dedi.

MGV Genel Başkanı Akkan Suver ise Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin uluslararası alanda söz sahibi isimleri bir araya getirerek yaklaşık 30 yıldır devam eden bir platform olduğunu vurguladı. Suver, “Avrasya Ekonomi Zirvesi özgür ve entelektüel bir platform sağlayarak dünyanın durumunu iyileştirmek için liderleri, iş dünyasını, sivil toplumu, akademisyenleri ve dini liderleri bir araya getiriyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Çok çalışıyoruz yoksulluktan kaçamıyoruz

Avrupa’da yoksulluk riski olanların sayısı 9 yılda 11.6 milyon kişi azaldı, Türkiye’de ise 5.1 milyon kişi arttı. Uzun mesai saatlerine rağmen milyonların geçim derdi büyüdü.

TCMB yoğun gündeme hazırlanıyor: Merkez Bankaları mayısta ekonomiye yön cerecek

Küresel ekonomide artan belirsizlik, merkez bankalarının kararlarını doğrudan etkiliyor. Mayıs ayında birçok ülkenin faiz adımları yakından izlenecek. Para politikalarında izlenecek yön, piyasalar açısından kritik önem taşıyor.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün markette havuç, üreticide kuru kayısı oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin, “Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 256 ile havuçta görüldü” ifadelerini kullandı.

Aktif büyüklüğü 3.5 trilyon liraya ulaştı

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 31 Mart 2025 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, yılın ilk 3 ayında net kârı 25 milyar 398 milyon 699 bin TL oldu. Aktif büyüklüğü 3 trilyon 498 milyar 288 milyon 811 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek ise 2 trilyon 602 milyar 582 milyon 394 bin TL oldu.

4 büyük kurumdan üst düzey temsilciler Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi, Sermaye Piyasası Kurulu, Merkez Bankası ve Türkiye Varlık Fonu gibi kurumların üst düzey temsilcilerin de katılacağı Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi 2025 10-11 Mayıs’ta düzenlenecek.

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı -29 Nisan 2025

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,2 düşüşle 10.201,00 puandan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir