Rekor hasat başladı: Çiftçinin yüzü güldü

Erzincan’da Hububat Hasadı Başladı

Erzincan’da hububat hasadı başladı. Kentte biçerdöverler tarlalara girerek buğday ve arpa hasadına başladı. Erzincanlı çiftçilerin bu yılki beklentisi de oldukça yüksek.

Üreticilerin bir yıllık emeğin karşılığını almaya başladığını ifade eden Ufuk Çalışkan, “Erzincan bu sene hem buğdayda hem arpada hem de yem bitkilerinde Türkiye’nin yüzünü güldürecek” dedi.

Çiftçilerin iklim değişikliğine bağlı kuraklıkla mücadele ettiğini ifade eden Çalışkan, “Tüm zorluklara, iklim değişikliklerine, kuraklığa ve soğuk vurmalarına karşı, çiftçimiz canla başla çalışarak bugünkü hasat durumuna ulaştı. Şu anda arpa hasadı ve arkasından buğday hasatları da başladı ve verimimiz gayet iyi. Bu hasadımız inşallah bereketli olur. Görünüşe göre verimimiz iyi. Bazı yörelerde, tarla bazında farklılıklar olsa da genel olarak baktığımızda Erzincan, bu sene buğday ve arpa hasadında diğer illerimize göre çok daha iyi durumda ve verimimiz oldukça yüksek. İnşallah çiftçimizin emekleri boşa çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Türkiye’yi Ziyaret Edecek

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 28-29 Temmuz 2025’te Ankara’da resmi temaslarda bulunacak. Ziyaret sırasında Türkiye ile Kazakistan arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı yapılacak ve iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi için çeşitli belgeler imzalanması planlanıyor.

Kamil Ocak Spor Salonu 25 Aralık’ta açılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, FIBA standartlarına uygun olarak inşa edilen Kamil Ocak Spor Salonu’nun 25 Aralık’ta hizmete açılacağını duyurdu.

Nazmi Candoğan: Güzel Futbol İstiyoruz

Denizli İdmanyurdu Gürellerspor’un yeni transferi Nazmi Candoğan, güzel futbol izletmek istiyor.

Google’dan Kahramanmaraş depremi itirafı

Google, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Android cihazlardaki deprem erken uyarı sisteminin milyonlarca kişiye zamanında ulaşmadığını kabul etti. Şirket, 10 milyon kişiye en yüksek seviyeli uyarı gönderebilecekken sadece 469 kişiye “Harekete Geçin” uyarısı gönderildiğini açıkladı. Google yetkilileri, sistemin deprem şiddetini hafife aldığını belirtti.

Gaziantep Basketbol, Zeljko Sakic’i kadrosuna kattı

Gaziantep Basketbol, Hırvat oyuncu Zeljko Sakic’i kadrosuna kattığını açıkladı.

Gazze’de Açlık: 6 Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail ablukası nedeniyle insani yardım girişi yok, son 24 saatte 6 kişi açlıktan öldü.