Ahmet Davutoğlu’nda zirai don açıklaması

Ahmet Davutoğlu: “Zirai Don Felaketi Tarımsal Üretime Ciddi Zararlar Verdi”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Türkiye genelinde birçok bölgede etkili olan don olayının tarımsal üretime ciddi zararlar verdiğine dikkat çekerek, bu felaketten etkilenen çiftçilere destek olunmasını vurguladı.

Ahmet Davutoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, zirai donun etkilerine değinerek şunları belirtti:

“Zirai don felaketinden etkilenen tüm çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kırsal Kalkınma, Tarım ve Gıda Güvenliği Başkanımız Mahir Sayın, dondan zarar gören bölgelerde incelemeler yapacak ve durumu takip edecektir.

Zirai don felaketi, birçok tarım ürününde ciddi zararlara neden oldu. Tarım, ülkemizin geleceği için hayati öneme sahiptir; bu yüzden çiftçilerimizin zararlarının telafi edilmesi büyük bir aciliyet taşımaktadır. Bu doğal afetin TARSİM tarafından değerlendirilerek gerekli desteğin sağlanması gerekmektedir.”

Related Posts

Sakarya’da Yangın Mücadelesi Sürüyor

Sakarya’nın Geyve ilçesindeki orman yangını Bilecik’e sıçradı, mücadele devam ediyor.

Geyve’de Yangın: Köyler Tahliye Ediliyor

Sakarya Geyve’deki orman yangını Bilecik’e sıçradı, Kızılöz ve Büyükyenice köyleri tahliye ediliyor.

Sapanca Gölü’nde içme suyu temizliği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya ve Kocaeli’ye içme suyu sağlayan Sapanca Gölü’ndeki kaliteyi korumak için hatlarda temizlik çalışması yapıyor.

IDEF 2025 Öncesi AKINCI TİHA ve TCG Anadolu Görüntülendi

IDEF 2025 Fuarı öncesi AKINCI TİHA’nın prova uçuşu ve TCG Anadolu görüntülendi.

Çin dünyanın en büyük barajının inşasına başladı

Çin, dünyanın en büyük hidroelektrik barajını inşa etmek için kolları sıvadı. Proje, Hindistan ve Bangladeş tarafından endişeyle karşılanıyor.

Meteoroloji iki ili uyardı: Gök gürültülü yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ardahan ve Artvin çevrelerine yağış uyarısında bulundu.