Avusturya’daki yeni çevre tasarısına tepkiler sürüyor

Avusturya’da Yeni Çevre Düzenlemesi Tartışmaları Alevlendiriyor

Avusturya’nın Oberösterreich eyaletinde iktidardaki ÖVP ve FPÖ’nün ortaklaşa hazırladığı yeni düzenleme, eyaletin dörtte birinde rüzgâr türbinleri ve bağımsız güneş enerjisi projelerini yasaklamayı hedefliyor. Ocak ayından bu yana gündemde olan tasarı, yalnızca çevreci partiler tarafından değil, artık iş dünyası tarafından da eleştiriliyor.

Yeşiller Partisi Eyalet Bakanı Stefan Kaineder, düzenlemeyi “eyaletin itibarı için bir utanç” olarak nitelendirirken, rüzgâr türbinlerinin enerji fiyatlarını düşürdüğünü vurguladı. Kaineder aynı zamanda Freistadt bölgesindeki Sandl kasabasında planlanan büyük bir rüzgâr parkının, bölgede Elch adı verilen geyiklerin yaşadığı iddiasıyla reddedilmesini “bir halkla ilişkiler felaketi” olarak değerlendirdi. Elch türü Avusturya’da yerleşik değil, yalnızca birkaç kez görüldüğü rapor edildi.

ÖVP’ye yakın bir kuruluş olan Wirtschaftskammer (İş Dünyası Odası) bile tasarıya karşı çıkarak, Sandl dahil tüm projelerin gerçekleşmesini desteklediğini belirtti. Kurum, tasarının istihdamı, ucuz elektriği ve yatırımları tehdit ettiğini ifade etti.

Eyalet genelinde 52 kurumdan gelen görüşlerin büyük kısmı olumsuz yönde. Konu, perşembe günü yapılacak meclis oturumunda merkezi bir konu olacak.

Related Posts

Ankara’da Seyahatsever Projesi Başladı

KYK yurtlarıyla gençlere konaklama imkanı sunan Seyahatsever projesi Ankara’da hayata geçirildi.

Tom Barrack “derhal” diyerek çağrı yaptı: Taraflar silah bırakmalı

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Suriye’deki taraflara çağrıda bulunarak, “Suriye, barış ve diyaloğun hüküm sürmesi gereken çok önemli kritik bir dönemeçte ve bu şimdi sağlanmalı” ifadesini kullandı. Barrack, X sosyal …

Cami İçinde Bıçaklı Cinayet

Kayseri’de Yasin Ş., namaz kılan komşusu Şevki Tanrıkulu’nu bıçaklayarak öldürdü.

AB, 4 Türk şirketi kara listeye aldı

AAvrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya karşı savaşından dolayı Rusya’nın petrol ve enerji sektörlerini hedef alan 18. yaptırım paketinde mutabakata vardı. Listede 4 Türk şirketi yer aldı.

Meclis’te bu da söylendi! Ağza alınmayacak sözler tutanaklara girdi

Yasa teklifi görüşmelerinde AKP ve CHP’li vekiller arasında “Nereden çıktın?” üzerinden hakaretli tartışma yaşandı.

51 yıl önce Ayşe bugün tatile çıktı… Kıbrıs Barış Harekatı’nın perde arkası

20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yılında Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin karanlık planlarını ilk kez bu netlikte açıkladı: Harekat olmasaydı Kıbrıs Türkleri toplu mezarlara gömülecekti.