Başsavcılık, ‘sarı serum’dan ölüm iddiasına ilişkin bakanlıktan soruşturma izni istedi

Mehmet Gündoğan’ın Ölümüyle İlgili Sağlık Bakanlığı Soruşturma Başlattı

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 38 yaşındaki Mehmet Gündoğan’ın boğaz enfeksiyonu şikayetiyle başvurduğu özel klinikte ‘sarı serum’ uygulaması sonrasında hayatını kaybettiği olayla ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan soruşturma izni talep etti. Klinikten alınan sarı serum örneği ise Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Eşinin İddiasıyla Suç Duyurusu

Afyonkarahisar’da mobilya sektöründe çalışan ve umreye gitmek için hazırlıklarını yapan 2 çocuk babası Mehmet Gündoğan, boğaz ağrısı şikayetiyle Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Tedavi sürecinde rahatsızlığı geçmeyince özel bir kliniğe giden Gündoğan’a ‘sarı serum’ uygulaması yapıldığı ve durumunun ağırlaştığı iddia edildi. Klinikteki doktor ve çalışanların müdahalesi yetersiz kaldı.

Gündoğan, hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı ancak yaşam mücadelesini kaybetti. Eşinin suç duyurusunda bulunduğu olayın ardından cenazesi defnedildi. Kliniğin ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı ve Adli Soruşturma Devam Ediyor

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken Sağlık Bakanlığı’ndan klinik hakkında araştırma izni istendiği, Adli Tıp Kurumu’na gönderilen ‘sarı serum’ örneğinin incelendiği bilgisi geldi. Olayla ilgili henüz klinikten resmi bir açıklama yapılmadı.


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Medya tarihinde bir ilk! SÖZCÜ TV’ye kapalıyken dahi ceza!

10 günlük karartmanın ardından bu gece 00.01’de açılan SÖZCÜ TV’ye bir ceza daha verildi. Medya tarihinde kapalıyken ceza alan ilk kanal oldu.

BM’den Afganların ülkesine zorla gönderilmesinin ‘acilen durdurulması’ çağrısı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Afganların ülkelerine geri gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk’ün de ifadelerine yer verildi. Türk, “Bölgedeki ülkeler, Afganistan’a geri dönüşlerin gönüllü, güvenli, onurlu ve uluslararası hukuka uygun olmasını sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Malatya’da Silahlı Kavga: 2 Yaralı

Battalgazi’de husumetliler arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı, zanlılar kaçtı.

Süveyda’da Çatışmalar: 321 Ölü

Süveyda’da Bedevi Araplar ve Dürzi gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 321 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Başlıyor

İkinci etap, 20 Temmuz’da Marmaris’ten başlayacak, Kıbrıs Barış Harekatı’na saygı duruşu.

Mete Gazoz aşkını ilan etti

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’ye okçuluktaki ilk altın madalyayı kazandıran, 2024 Paris Olimpiyatları’nda bayrağımızı taşıyan Mete Gazoz, bu kez özel hayatıyla gündemde. Sosyal medyada sevgilisiyle paylaştığı romantik kare, kısa sürede yoğun beğeni aldı ve genç sporcunun özel yaşamına dair merakı artırdı.