Bloomberg: Türkiye Davos’u ikinci kez boykot etmeye hazırlanıyor

Türkiye, 2025 Davos Zirvesine Katılmama Kararı Alabilir

Bloomberg’ün haberine göre, 2025’te Davos zirvesine Türkiye’den ekonomi yönetiminden Mehmet Şimşek’in ve diğer üst düzey yetkililerin katılmama ihtimali yüksek. Gazze’deki uzun süreli çatışmalar nedeniyle boykotun gündemde olduğu belirtiliyor. Geçen yıl da Gazze’deki çatışmalar sebebiyle WEF zirvesi boykot edilmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’deki çatışmalar sebebiyle Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) Davos’taki toplantılarını bir kez daha boykot etme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da toplantılara katılmayacak.

Bloomberg’in Fırat Kozok’un haberine göre, ismi açıklanmayan kaynaklara dayanarak, Erdoğan’ın kararında bir değişiklik olmazsa, Mehmet Şimşek ve Fatih Karahan’ın toplantılara katılması beklenmiyor.

Davos zirvesi bu yıl 20 Ocak’ta başlayacak.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak WEF’in sözcüsü, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, Gazze’deki insani durumun, Suriye’deki gelişmelerin ve bölgedeki genel jeopolitik ve güvenlik durumunun zirvenin gündeminde üst sıralarda yer alacağını vurguladı.

Davos zirvesi, ekonomi bakanları ve merkez bankası başkanları gibi üst düzey yetkililerin yabancı yatırımcılara politikalarını anlatmak ve yatırım çekmek için fırsat oluşturduğu biliniyor. Mehmet Şimşek ve Fatih Karahan da sık sık yatırımcılarla buluşmak amacıyla farklı merkezlerde faaliyet gösteriyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2009 yılındaki Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile yaşadığı gerilim sonrası bir daha zirveye katılmamıştı. 2023’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye hükümet yetkilileri 2024’teki Davos forumuna katılmamıştı.

WEF, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ve Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa’nın Davos’ta yer alacağını doğruladı.

Related Posts

En düşük emekli maaşı için kulislerde konuşulan en güçlü rakam

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasına sadece iki gün kaldı. Aylardır merakla beklenen 6 aylık enflasyon zammı konusu nihayet netlik kazanacak. Bununla birlikte, en düşük emekli maaşına yapılacak bir düzenlemenin gündemde olup olmadığı da emekliler ve kamuoyu tarafından sıkça tartışılan bir diğer konu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan en güçlü rakamlar…

Türk tekstil devi iflas etti

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Türkiye’nin önde gelen tekstil üreticilerinden Zümrüt Tekstil için iflas kararı verdi.

Türkiye’de koza üretiminin 100 tonu aşması bekleniyor

Türkiye’de geçen yıl 85 tonu bulan yaş koza üretiminin bu yıl 100 tonu aşması bekleniyor.

Doğrudan satışlar hakkında yönetmelik taslağıyla gerekçesiz cayma!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz ve TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü, Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni yönetmelikle tüketiciler satın aldıkları ürün ya da hizmetten 30 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayabilecek.

Siirtli çiftçiler ilk Trabzon hurması hasadına hazırlanıyor

Siirt’in Pervari ilçesindeki çiftçiler 4 sene önce diktikleri Trabzon hurması fidanlarının ilk hasadını kasımda yapacak.

Besler’in projesine Avrupa’dan 2,8 milyon euro destek

Besler, Avrupa Birliği ve TÜBİTAK ortaklığında yürüttüğü ‘SAFER – Smart Agriculture Fields in the European Region’ tarım projesine EIT Food tarafından 2,8 milyon Euro hibe desteği sağlandığını duyurdu.