Borsa güne düşüşle başladı: 9 Nisan 2025 Çarşamba Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 78,41 puan veya yüzde 0,83 değer kaybıyla 9.398,73 puana gerileyerek günü başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,06 azalırken, holding endeksi yüzde 0,53 değer kaybetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,77 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybettiren yüzde 1,10 ile metal ana sanayi sektörü oldu.

Önceki gün yükselişle tamamlayan BIST 100 endeksi, 9.477,14 puandan günü kapatmıştı.

Gözler Fed’den Yapılacak Açıklamalarda

Küresel piyasalarda, ABD’nin Çin’e karşı aldığı gümrük vergisi kararının ekonomik gerilimi artırmasıyla, yatırımcılar ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarına odaklandı.

Analistler, yurtiçinde veri akışının sakin olduğunu belirtirken, yurtdışında ise Fed toplantı tutanakları ve ABD’de toptan stok verilerinin takip edileceğine dikkat çekti. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.500 ve 9.600 puanın direnç, 9.400 ve 9.300 seviyelerinin destek olarak izlenebileceğini vurguladılar.

Related Posts

Haluk Görgün: 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız

Haluk Görgün, savunma sanayisi yatırım ve geliştirme faaliyetleri programı kapsamında geçen yıl 25 firmaya 25 milyon dolar destek verdiklerini belirterek, “Aynı kapsamda 25 milyon dolarlık yeni bir açılım yapacağız.” dedi.

Adana’da erkenci patates hasadı başladı: Gecikmeye rağmen verim yüzleri güldürdü

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Adana’da erkenci patates hasadı başladı.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Washington temasları kapsamında Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın ayrı ayrı düzenlediği yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisine ilişkin güncel gelişmeler ve gelecek dönem perspektifine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Almanya’da iş dünyasının güveni nisanda arttı

Almanya’da Ifo İş Ortamı Güven Endeksi, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerine ilişkin endişelere rağmen nisanda beklenmedik şekilde arttı.

Toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor: Ücret zammı ve sosyal haklar gündemde!

Toplu sözleşme görüşmelerinin üçüncü oturumu bugün yapılacak. Görüşmede kamu çalışanlarının ücret ve sosyal hakları ile ilgili talepler ele alınacak. Taraflar arasındaki müzakereler devam ederken, bir sonraki toplantının tarihi de belirlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir