Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

CHP’li belediyelere ‘terör’ operasyonunun detayları ortaya çıktı…

Terör örgütü DHKP/C'ye finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediyelerinin eski çalışanlarının da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin emniyetteki işlemleri başladı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden eski Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç ise polis ekiplerince aranıyor

İstanbul Emniyeti’nin Operasyonu Sonucunda 32 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheliler, emniyetin Vatan Yerleşkesi’ne getirildi.

İşlemleri başlayan 32 şüpheli arasında 13 zanlının halen belediyelerde aktif olarak görev yaptığı tespit edildi.

Arasında Kalender Özdemir’in de bulunduğu şüphelilerin suç tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ve şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı Medya AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu belirlendi. Ayrıca Abdullah Der’in eski Ataşehir belediye başkan yardımcısı olduğu öğrenildi.

Maltepe eski belediye başkan yardımcılarından Haydar Battal’ın şu anda Ataşehir Belediyesinde yönetici pozisyonunda olduğu, firari olarak aranan Melih Morsümbül’ün ise Maltepe Belediye Başkanı özel kalem müdürlüğü görevinden sonra Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Şüpheliler arasında Sinan Çetiz’in suç tarihinde Maltepe Belediyesinde ihalelerden sorumlu başkan yardımcısı olduğu ve Hatice Yazlık’ın da o dönem Sarıyer Belediyesi basın yayın şube müdürü olarak çalıştığı belirlendi.

Ayrıca, hakkında gözaltı kararı verilen eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de polis ekiplerince arandığı açıklandı.

Önceki Gelişmeler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, terör örgütü DHKP/C bünyesindeki sözde kurumların ihtiyaçlarını gidermek ve örgüte finansal destek sağlamak amacıyla ihtiyaç komitesi (İKOM) kurulduğu tespit edilmişti.

Şüphelinin etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifadesine başvurulduğu bilgilerine göre, İKOM içinde faaliyette bulunan şüphelilerin Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediyeleri ile görüşerek finansal destek talep ettikleri belirlenmişti.

Kazova Tekstil isimli firmanın çalışanlarının işten çıkarılması ve alacaklarının ödenmemesi sonucu şirketin terör örgütünün sözde işçi yapılanması Devrimci İşçi Hareketi (DİH) tarafından ele geçirildiği ve Sarıyer ile Şişli belediyeleri tarafından gerçekleştirilen ihalelere girdiği tespit edilmişti.

Yapılan incelemelerde ihalelerde yolsuzluklar, piyasa bedelinin üzerinde fiyatlar ve usulsüzlükler tespit edilmiş, bu şekilde Sarıyer ve Şişli belediyelerinden ihale yoluyla DHKP/C’ye finans sağlandığı ortaya çıkmıştı.

Yapılan çalışmalarda silahlı terör örgütü DHKP/C’nin yapılanmalarından olan İKOM içerisinde 2, DİH ve Kazova Tekstil’de 12 şüpheli ile 2014-2016 yıllarında Ataşehir Belediyesinde 3, Maltepe Belediyesinde 5, Sarıyer Belediyesinde 8 ve Şişli Belediyesinde 8 olmak üzere toplam 38 şüpheli tespit edilmişti.

Gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında bulunan Ataşehir ve Maltepe belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 32 zanlı, emniyet güçlerince yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında 2 kişinin yurt dışında, 2 zanlının da cezaevinde tutuklu olduğu belirlenmişti.