CHP’nin ‘Demokrasi Nöbeti’ sürüyor: “Halk iradesi gasp edildi”

Esenyurt CHP’lilerinin ‘Demokrasi Nöbeti’ Devam Ediyor

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanması sonrasında CHP’li vatandaşlar, ilçede ‘Demokrasi Nöbeti’ne devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen nöbetin 61’inci gününde konuşan CHP Esenyurt Kadın Kolları Başkanı Semra Kahraman, “Bugün Ahmet Özer’in tutuklanması, sadece bir bireyin değil, hepimizin mücadelesinin engellenmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

CHP’liler, Ahmet Özer’in yerine atanan kayyuma karşı direnişlerini sürdürürken Demokrasi Nöbeti’nde söz alan Semra Kahraman, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ve Ordu Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun’un da konuşmalarına yer verildi.

Kahraman, Ahmet Özer’in tutukluluğunu vurgulayarak, “Toplumumuz için önemli bir figür olan belediye başkanımız Ahmet Özer, sadece bir akademisyen değil, aynı zamanda toplumsal adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak tanınıyor. Onun tutuklanması sadece bir bireyin değil, toplumsal adaletin zedelenmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Besi Kaya ise, “Ahmet Özer’in tutuklanmasıyla Esenyurt halkının iradesi gasp edilmektedir. Halkın iradesi asla yok sayılamaz. Esenyurt, kayyumların değil halkın yönetimindedir. Ahmet Özer özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

  • TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı
  • TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır
  • TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti
  • TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?
  • TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

Related Posts

Medya tarihinde bir ilk! SÖZCÜ TV’ye kapalıyken dahi ceza!

10 günlük karartmanın ardından bu gece 00.01’de açılan SÖZCÜ TV’ye bir ceza daha verildi. Medya tarihinde kapalıyken ceza alan ilk kanal oldu.

BM’den Afganların ülkesine zorla gönderilmesinin ‘acilen durdurulması’ çağrısı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Afganların ülkelerine geri gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk’ün de ifadelerine yer verildi. Türk, “Bölgedeki ülkeler, Afganistan’a geri dönüşlerin gönüllü, güvenli, onurlu ve uluslararası hukuka uygun olmasını sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Malatya’da Silahlı Kavga: 2 Yaralı

Battalgazi’de husumetliler arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı, zanlılar kaçtı.

Süveyda’da Çatışmalar: 321 Ölü

Süveyda’da Bedevi Araplar ve Dürzi gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 321 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları Başlıyor

İkinci etap, 20 Temmuz’da Marmaris’ten başlayacak, Kıbrıs Barış Harekatı’na saygı duruşu.

Mete Gazoz aşkını ilan etti

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’ye okçuluktaki ilk altın madalyayı kazandıran, 2024 Paris Olimpiyatları’nda bayrağımızı taşıyan Mete Gazoz, bu kez özel hayatıyla gündemde. Sosyal medyada sevgilisiyle paylaştığı romantik kare, kısa sürede yoğun beğeni aldı ve genç sporcunun özel yaşamına dair merakı artırdı.