Çok çalışıyoruz yoksulluktan kaçamıyoruz

Türkiye’de Yoksulluk ve Çalışma Hayatı Endişe Verici Boyutlara Ulaştı

Türkiye’de herkes için daha iyi bir yaşam standardı hayal olmaktan öteye gidemiyor. Çalışan milyonlarca insan, ne hafta içi ne de hafta sonu demeden yorulmadan çalışmalarına rağmen yoksullukla baş etmekte zorlanıyor. Avrupa İstatistik Ofisi’nin verilerine göre ülkemizde gelir düzeyi ve çalışma süreleri diğer Avrupa ülkelerinden oldukça farklılaşıyor. Yaklaşık 25 milyon kişi, yoksulluk ve sosyal dışlanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu durum Türkiye’nin her açıdan diğer Avrupa ülkelerinden ne kadar uzakta olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Sadece Türkiye Değil, Diğer Ülkeler de Etkileniyor

Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’ın ardından en kötü durumda olan ülkeler arasında yer alıyor. Avrupa Birliği’nde ise yoksulluk ve sosyal dışlanma riski taşıyan kişilerin oranı %21 olarak belirlenirken Türkiye’de bu oran %30.4’e ulaşıyor. Türkiye’de hatalı ekonomi politikaları yoksulluğu daha da derinleştirirken Avrupa ülkelerinde bu oran her geçen yıl azalmaya devam ediyor. Türkiye’de yoksullaşan insan sayısı her geçen gün artmaya devam ederken, Avrupa’da bu durumun tersine olduğu görülüyor.

Hafta Sonları da Durmak Bilmiyoruz

Çalışma saatlerine bakıldığında Türkiye’deki insanların neredeyse 7/24 kesintisiz bir şekilde çalıştığı görülüyor. Eurostat verilerine göre, neredeyse her iki çalışandan biri hafta sonu da iş başında olmaya devam ediyor. Avrupa ortalaması %22.3 iken Türkiye’de bu oran %43.4’e kadar yükseliyor. Türkiye, haftalık çalışma saatleri ve hafta sonu çalışma oranları bakımından Avrupa’da ilk sırayı elinde tutuyor.

Related Posts

En sonunda depremzedelerin yüzünü güldüren bir haber kuraklığa rağmen tarlalardan geldi

Hatay’ın bereketli Amik Ovası, bu yıl siyah havuç üretiminde sevindirici bir gelişmeye sahne oldu. Genellikle sanayi sektöründe doğal gıda boyası olarak kullanılan bu özel sebzede, elde edilen verim oranındaki belirgin artış, bölge çiftçileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Karşılıksız çekler nisan ayında iki katına çıktı!

Nisan ayında karşılıksız çeklerde sert bir artış yaşandı. Bir ay içinde iki katına çıkan karşılıksız çek adedi, son dört ayın zirvesine ulaştı.

TCMB yoğun gündeme hazırlanıyor: Merkez Bankaları mayısta ekonomiye yön cerecek

Küresel ekonomide artan belirsizlik, merkez bankalarının kararlarını doğrudan etkiliyor. Mayıs ayında birçok ülkenin faiz adımları yakından izlenecek. Para politikalarında izlenecek yön, piyasalar açısından kritik önem taşıyor.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün markette havuç, üreticide kuru kayısı oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin, “Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 256 ile havuçta görüldü” ifadelerini kullandı.

Aktif büyüklüğü 3.5 trilyon liraya ulaştı

Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 31 Mart 2025 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Banka’nın konsolide finansal tablolarına göre, yılın ilk 3 ayında net kârı 25 milyar 398 milyon 699 bin TL oldu. Aktif büyüklüğü 3 trilyon 498 milyar 288 milyon 811 bin TL seviyesinde gerçekleşirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek ise 2 trilyon 602 milyar 582 milyon 394 bin TL oldu.

4 büyük kurumdan üst düzey temsilciler Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi, Sermaye Piyasası Kurulu, Merkez Bankası ve Türkiye Varlık Fonu gibi kurumların üst düzey temsilcilerin de katılacağı Boğaziçi Üniversitesi Finans Zirvesi 2025 10-11 Mayıs’ta düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir