Down Sendromlu Çocuğun Oyun Alanına Alınmaması Protesto Edildi

Down Sendromlu Çocuk Gimsa AVM’de Oyun Alanına Alınmadı

ANKARA – Gimsa Park Eryaman AVM’de down sendromlu bir çocuğun oyun alanına alınmaması üzerine, alışveriş merkezi önünde protesto düzenlendi.

Ankara’da bir alışveriş merkezinde yaşanan down sendromlu çocuğun oyun alanına alınmaması olayı, Türkiye Down Sendromu Derneği tarafından protesto edildi. Eyleme, çok sayıda aile ve down sendromlu çocuk katıldı.

Olayı anlatan öğretmen Sevcan Odabaşı, “Öğrencimi sosyalleşmesi için alana getirdim ancak özel gereksinimleri nedeniyle oyun alanına alınmadı” dedi. Odabaşı, ayrımcılık yapıldığını belirterek olayı kayda aldığını söyledi ve farkındalık oluşturmayı umduğunu ifade etti.

Öğrencisinin şu anda iyi durumda olduğunu belirten Odabaşı, “Özel gereksinimli çocukların topluma adapte olabilmesi için ailelere büyük iş düşüyor. Lütfen özel çocuk aileleri dışarı çıksın ve çocuklarının haklarını savunsun” şeklinde konuştu.

Olaya tanık olan anne Hatice Süleha Öneryüce ise, ayrımcılıkla sık sık karşılaştıklarını ve yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi. Ayrıca, şikayetçi olacağını sözlerine ekledi.

Down Sendromlu Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukat Cansu Korkmaz ise, olayın duyulmasının ardından müdahale edildiğini belirterek, “Oyun bir haktır ve engellenemez. Ayrımcılık kabul edilemez, çocuklarımızın temel haklarından biridir” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FAZLI ÇOLAK – Genel

Related Posts

Ege adalarının ilk köy yerleşimi Gökçeada’daymış

Ege adalarının ilk köy yerleşimi Gökçeada’daymış

Billy Joel hastalığıyla ilgili konuştu: Sanki bir teknede gibiyim

‘İşitme, görme ve dengesini’ etkileyen bir beyin hastalığı teşhisi konulmasının ardından yakın tarihli tüm konserlerini iptal eden ABD’li müzisyen Billy Joel hastalığıyla ilgili açıklamalar yaptı.

ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman? ATA AÖF üç ders sınav tarihi

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) bünyesindeki mezuniyete kalan üç ders sınavı, bu yıl 2025 yaz döneminde mezuniyet şansını uzatan öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor. Peki, ATA AÖF üç ders sınavı ne zaman?

Van’da Picasso’nun orijinal eserleri sergilendi

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Van’da dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso’nun orijinal eserlerinden oluşan özel bir sergi sanatseverlerle buluştu.

LGS sınav sonuçları açıklandı: 719 öğrenci tam puan aldı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 15 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. 719 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

İZMİR LİSELERİ LGS YÜZDELİK DİLİMLERİ VE TABAN PUANLARI 2025 TAM LİSTE || İzmir liseleri kaç yüzdelik dilim ile alıyor, taban puanları kaç? İzmir Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi LGS taban puanlar ve kontenjanları belli oldu mu?

İzmir liseleri LGS taban puanları, sonuçların belli olmasıyla adaylar tarafından araştırılıyor. LGS 2025 sonuçları, 11 Temmuz 2025 Cuma günü ‘sonuc.meb.gov.tr’ üzerinden erişime açıldı. İzmir liseleri taban puanları ve yüzdelik dilimleri de sonuçların ardından adaylar tarafından mercek altına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi LGS sonuçlarının ardından da ilan takvim doğrultusunda tercih süreci ilerleyecek. Bu bağlamda İzmir lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri, lise eğitimine devam edecek öğrenciler için tercih sürecinde yardımcı olacak. Peki İzmir liseleri kaç yüzdelik dilim ile alıyor, taban puanları kaç? İzmir Anadolu, İmam Hatip, Fen Lisesi LGS taban puanlar ve kontenjanları belli oldu mu? İşte İzmir LGS lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri…