Dünya devini rakipleri iflasa sürükledi. 425 milyon dolar değeri vardı

Marin Software Reklam Teknolojisi Şirketi İflas Etti!

San Francisco merkezli reklam teknolojisi şirketi Marin Software, 20 yıllık başarılı geçen serüvenine iflasla nokta koydu. 2013 yılında 425 milyon dolarlık bir değerlemeye ulaşan şirket, Google ve Meta gibi devlerin gölgesinde kalarak finansal sıkıntılar yaşadı.

ABD’nin Delaware eyaletinde bulunan İflas Mahkemesi’ne Bölüm 11 başvurusu yapan Marin Software, Teksaslı milyarder Joseph Liemandt’ın yatırım şirketi ESW Capital’e satılacağını duyurdu.

Marin Software Nasıl Zayıfladı?

Anlaşma gereği, tüm alacaklılara ödemeler yapılacak ve platformun faaliyetlerine ESW Capital tarafından devam edilecek. Marin Software, reklamverenlere farklı platformlarda pazarlama kampanyalarını optimize etme imkanı tanıyan yenilikçi araçlar sunmaktaydı.

Ancak, Google ve Facebook’un ücretsiz veya düşük maliyetli reklam araçları, Marin Software’in rekabet gücünü azalttı. 2015’te gelirlerin zirvesine ulaşan şirket, sonrasında hızla düşüşe geçerek 350 milyon doların üzerinde zarar açıkladı.

Marin Software’in son mali raporları, varlıklarının sadece 5,7 milyon dolar olduğuna karşın borçlarının 2,8 milyon doları bulunduğunu gösterdi. İflas sürecinin ardından Marin Software’in hisseleri Nasdaq borsasından çıkarıldı.

Google ve Meta gibi devlerin hakimiyeti, Marin gibi küçük şirketlerin ayakta kalmasını zorlaştırdı. ABD’de Google’ın tekelci uygulamaları yargı tarafından onaylansa da, bu durum Marin Software’in kaderini değiştirmedi.

Marin Software’in CEO’su Chris Lien, sektördeki değişen dinamiklere ayak uyduramadıklarını belirtti. Marin’in iflası, reklam teknolojisi sektöründe büyük şirketlerin küçük rakipler üzerindeki baskısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Related Posts

Muson yağmurları Pakistan’da 111 kişinin ölümüne yol açtı

Pakistan genelinde muson yağmurları haziranın son haftasından bu yana etkili oldu. Muson yağmurlarının yol açtığı sellerde 111 kişi hayatını kaybetti.

ABD-Rusya arasında gerilim: Trump’tan ‘yaptırım’ sinyali

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna-Rusya görüşmelerinde Rus tarafından memnun olmadığını belirtti. Trump, 50 gün için anlaşma olmazsa Rusya’ya yaptırım uygulacağını belirtti. Konuya dair Trump, şunları söyledi: “Rusya’dan hiç memnun değilim. 50 gün …

Sevgilisinin ‘tırnak randevusu’ için 100 milyon dolarlık savaş uçağını kaldırdı

Rusya gündemini karıştıran iddia The US Sun’dan geldi. Habere göre Rusya Savunma Bakanı Andrei Belusov’un sevgilisi olduğu iddia edilen 23 yaşındaki Maria Shalaeva, bakanlığa ait Ilyuşin-76 tipi ağır nakliye uçağıyla Rus ordusunun ana …

Tutdere’nin ev hapsine tepki gösterdi: Partisinden istifa edip CHP’ye geçti

YRP’li Adıyaman Belediye Meclis Üyesi Halil İzci CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye verilen ev hapsi kararına tepki göstererek partisinden istifa edip CHP’ye geçti.

Dervişoğlu, gençlere seslendi: Büyük Ortadoğu Projesi filminin en hayati virajındayız; Türk vatanını böldürmeyeceğiz, İhanete teslim olmayacağız!

Dervişoğlu, gençlere seslendi: Büyük Ortadoğu Projesi filminin en hayati virajındayız; Türk vatanını böldürmeyeceğiz, İhanete teslim olmayacağız!

Belediye Başkanı kötü haberi verdi: ‘Ciddi tehlike, 90 günlük suyumuz kaldı!’

Yozgat’ta kurak geçen kış ve ilkbahar dönemleri, baraj, gölet ve yeraltı sularında ciddi çekilmelere neden oldu. Belediye Başkanı Arslan “Musabeyli Barajı’nda su seviyemiz yüzde 12’ye düştü. Bu, en fazla 3-4 aylık su anlamına geliyor. Geçmişe kıyasla suyun yarısını alabiliyoruz. Bu, Yozgat için ciddi bir susuzluk tehlikesi”