Eflani’de Esnaf Duası Geleneği Yeniden Canlandı

Eflani İlçesi’nde Unutulmaya Yüz Tutmuş Esnaf Duası Geleneği Tekrar Canlandı

Eflani ilçesinde, yıllar öncesine dayanan esnaf duası geleneği tekrar hayata geçirildi. İlçe merkezinde kurulan pazar alanında bir araya gelen esnaflar, Merkez Camisi İmamı Tahir Köse’nin dualarına eşlik etti.

Programda konuşan Kaymakam Ömer Bulut, esnaf duasının önemine vurgu yaparak, bereketin ve geleneğin devam etmesinin gerekliliğini belirtti.

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin ise bu eski geleneğin canlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, esnaflara bol kazançlar diledi. Şahin, “Ahilik kültürü, kardeşlik ve helal kazancın simgesi olan esnaf duası, toplumun birlik ve beraberliğini, ahlaki değerlerimizi ve ticari dürüstlüğümüzü yansıtıyor. Bu kutlu geleneğin tekrar hayata geçirilmesi bizleri sevindiriyor.” şeklinde konuştu.

Duaya, pazarcı esnafı ve vatandaşların yanı sıra birçok siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu başkanları, kamu görevlileri ve muhtarlar da katıldı.

Related Posts

Ameliyat edilen Murat Çalık yeniden cezaevine gönderiliyor

Ameliyat edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık yeniden cezaevine gönderiliyor.

FBI’ın Epstein raporu ortaya çıktı! Dünyanın en büyük istismar davasının üstü mü örtülüyor?

ABD Adalet Bakanlığı ve FBI’ın Trump yönetimi tarafından başlatılan soruşturması, Jeffrey Epstein hakkında yıllardır süren tartışmalar ile ilgili raporunu yayımladı. FBI’ın iddiasına göre; Epstein’ın tanınmış isimleri şantajla tehdit ettiği ya da suç …

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar

İmamoğlu’ndan Özel’e açılan soruşturmaya “Sezai Karakoç” sözleriyle tepki: Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrının gazabından kurtulamayacaklar

Aydın Bozdoğan’da korkutan orman yangını

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde orman yangını çıktı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleler sürüyor.

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu: Zeydan Karalar’ı asla yalnız bırakmayacağız

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu, “Zeydan Karalar’ı asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı

Gazeteci Timur Soykan, sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındı.