İBB’ye 5. dalga operasyon… CHP’li Telci duyurdu: Savcı, avukat görüşüne kısıtlama getirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Yolsuzluk Operasyonunda 47 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik başlatılan ‘yolsuzluk’ operasyonunda beşinci dalga harekatta 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi ve 34 kişi gözaltına alındı.

Operasyon süreci devam ederken CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Emre Telci, soruşturmayı yürüten savcının, bir şüpheliyle görüşen avukatların başka bir şüpheliyle görüşmesine izin vermediğini söyledi.

“OPERASYONDA KEYFİ UYGULAMALAR…”

Telci, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“CHP’li siyasetçilere ve belediye çalışanlarına yapılan son operasyonu yöneten Savcı, emrindeki polislere talimat vererek bir şüpheliyle avukatın başka bir şüpheliyle görüşmesini dahi yasakladı. Bu durum yazılı olmayıp sözlü bir talimatla gerçekleşti ve polis tarafından tutanağa geçirildi. Bu operasyonda keyfi uygulamalar söz konusudur.

Savcılık için hiçbir kanun ya da mevzuat yeterli bulunmamakta, sürekli olarak hukuksuzluk kural haline gelmektedir. Bu hukuksuz uygulamaya karşı yasal haklarımızı kullanacağız. Savunmanın olmadığı, yok edilmek istendiği bir operasyona karşı direnmemiz gerektiğini ve sonucunu bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını belirtmek isterim.”

Related Posts

Muğla’da 5.8 deprem sonrası kritik uyarı: ‘7 büyüklüğü aşabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 02.17’de 5.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. AFAD verilerine göre 67.91 kilometre derinlikte gerçekleşen depremle ilgili uzmanlar tsunami riski ve fay hatları konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan yine belediyelere yüklendi! ‘Hiçbir açıklaması olamaz’ dedi, vergileri işaret etti

Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında Programı’nda konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine belediyelere yüklendi, “Milletimizin çocuklarının boğazından keserek verdiği vergilerin keyfi değil, verimli harcanması şarttır” diye konuştu. Erdoğan, “Reklama, konsere, eğlenceye veya geziye ayrılan tutarın kritik kalemlerden kat be kat fazlası olmasının hiçbir açıklaması olamaz” dedi.

Düğün çıkışında tartıştığı yakınının başına vurduğu taşla öldürdü

Kağıthane’de, düğün salonundan çıkan 72 yaşındaki Mehmet Ginyol, aynı düğünden çıktığı ve alkollü olduğu öne sürülen Barış G. (32) tarafından başına taşla vurularak öldürüldü.

Güneş’te dev patlama! Manyatek fırtına Dünya’ya doğru ilerliyor, elektrik ve internet her an kesilebilir

Dünya’yı etkisi altına alması beklenen manyetik fırtına nedeniyle elektrik ve internet altyapılarında geçici kopmalar yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı. SON DÖNEMLERİN EN ŞİDDETLİ GÜNEŞ PATLAMASI Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Okyanus ve …

İmamoğlu’ndan Antalya çağrısı: ‘Sanıyorlar ki vazgeçeriz…’

CHP’nin 1 Haziran’da Antalya’da yapacağı mitinge katılım çağrısı yapan tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sanıyorlar ki vazgeçeriz, sanıyorlar ki bu millet susar. Hayır, bu millet asla susmayacak, hiç yılmayacak. Ya adalet ya sefalet, başka seçenek yok” dedi.

İmamoğlu’nun seçim kampanyasına Pollie Awards’tan 12 ödül

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 2024 yerel seçim kampanyası, siyasi iletişimin Oscar’ı olarak kabul edilen Pollie Ödülleri’nde tam 12 ödül kazandı.