İran’da liman patlaması: Can kaybı 70’e yükseldi

Bender Abbas Limanı’nda Meydana Gelen Patlamada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 70’e Yükseldi

İran’ın Basra Körfezi kıyısında yer alan Bender Abbas kentindeki limanda 26 Nisan Cumartesi günü meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 70’e yükseldi.

İran devlet televizyonuna göre, Kriz Yönetimi Sözcüsü Hüseyin Zeferi, Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Abbas’ın Şehid Recai Limanı’nda hayatını kaybedenlerin sayısının 70’e çıktığını açıkladı. Zeferi, patlama sonrasında yaralanarak hastanelere kaldırılanlardan bin 72 kişinin taburcu edildiğini şu anda 120 kişinin hâlâ tedavi altında olduğunu aktardı.

İçişleri Bakanı “İhmal Kaynaklı” Dedi

İran’ın güneyinde, Basra Körfezi kıyısında yer alan Bender Abbas Limanı’nda 26 Nisan’da öğle saatlerinde şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Limandaki bazı konteynerlerin patlamasıyla meydana gelen olayda son olarak can kaybının 65’e ulaştığı, yaralı sayısının da bini aştığı bildirilmişti. Olay bölgesinden gelen görüntülerde ise limanın bir kısmının büyük hasar aldığı görülmüştü.

İranlı yetkililer, patlamanın sabotaj olduğuna dair şu ana kadar herhangi bir bulgu edinmediklerini açıklamıştı. İçişleri Bakanı İskender Mumini, patlamanın “ihmalden” kaynaklandığını söylemişti. Patlama sonrası çıkan yangın iki gün devam eden çalışmaların ardından dün söndürülmüştü.

Related Posts

İspanya ve Portekiz’de elektrik neden kesildi?

İspanya, Portekiz ve Fransa’nın bazı bölgelerini etkileyen büyük bir elektrik kesintisinin nedeni araştırılıyor. Tren seferlerinin durmasına, bankamatiklerin ve trafik ışıklarının çalışmamasına neden olan bu kesinti, Avrupa’nın şimdiye kadarki en büyük enerji sistemi çökmelerinden biri olarak kayda geçti.

Ali Mahir Başarır’dan çarpıcı ‘Kanal İstanbul’ açıklaması: İnşaatlardan Bilal Erdoğan’ın dostları çıktı!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kanal İstanbul güzergâhındaki Sazlıdere Barajı havzasında inşaatına başlanılan TOKİ konutlarıyla ilgili ihaleyi alan şirketlerin Bilal Erdoğan’la aynı vakıflarda yönetici olduğunu açıkladı. Başarır, “Bu talana, çevre kirliliğine hayır diyen İSKİ’nin Genel Müdürü gözaltında ve bu ülkenin Adalet Bakanı adaletten bahsediyor” dedi.

Emniyet ‘jammer’ alamaz dedi: İşte jammer alan AKP’li belediye!

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ekrem İmamoğlu’nun toplantı yaptığı otelde valizlerde jammer olduğunun belirlenmesi üzerine “Belediye başkanları ve belediyelerin frekans kesici kullanması Türk Ceza Kanu’na göre suçtur” açıklamasını yaptı. İşte jammer satın alan AKP’li belediye!

Hırsızlık şüphelisinden “Kendi motosikletim zannettim” savunması

Adana’da 29 yaşındaki İsmail K., jantındaki kilidi makasla kesip motosiklet çaldı. İsmail K. ifadesinde, “O gece içki içmiştim. Motosikleti kendi motosikletim zannedip aldım.” dedi.

Otoyolda korku dolu anlar: Alevlere teslim oldu

Mersin’de bir otomobil, seyir halindeyken yanmaya başladı. Otomobildeki yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul Valiliği saat verip uyardı: İstanbul’da fırtınaya dikkat!

İstanbul’da yarın öğle saatlerinden itibaren poyraz etkili olacak. Fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarla birlikte hava daha soğuk hissedilecek. Fırtınanın salı gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir