İsrail ateşkesi deldi, Lübnan alarmda

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, İsrail’in başkent Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısını kınadı. Avn, saldırının Kasım 2024’te sağlanan ateşkesten bu yana Beyrut’a yönelik ikinci saldırı olduğunu vurguladı.

İsrail’in bu saldırılarla “Lübnan’a karşı tehlikeli niyetler taşıdığını” belirten Avn, operasyonların Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Suriye-Lübnan sınır güvenliği için imzalanan anlaşmanın hemen ardından gerçekleştiğine dikkat çekti. Saldırıların ayrıca Fransa’ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrası düzenlendiğini kaydeden Avn, İsrail’in devam eden saldırılarının uluslararası destek arayışını zorunlu kıldığını ifade etti.

Avn, Lübnan’ın egemenliğini koruyacaklarını ve bu egemenliği içeriden ya da dışarıdan tehdit edenlere karşı taviz vermeyeceklerini belirtti.

İsrail ordusu, 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes sonrası 28 Mart’ta Beyrut’un güneyini bombalamış, bugünkü saldırıda ise 3 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı.

Ateşkes ihlalleri sürüyor

Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes, BM’ye bağlı UNIFIL’in yanı sıra Lübnan, İsrail, Fransa ve ABD’nin katılımıyla kurulan Ateşkesi Denetleme Komitesi tarafından izleniyor. Ancak Lübnan makamlarına göre İsrail, ateşkesin ardından birçok kez saldırı düzenledi; yüzlerce kişi hayatını kaybetti ya da yaralandı.

İsrail ordusu ayrıca, ateşkes kapsamında geri çekilmesi gereken Hamamis Tepesi, Aziyye Tepesi, Uveyda Tepesi, Balat Dağı ve Lebbune Tepesi gibi sınır noktalarında varlığını sürdürüyor.

Related Posts

Trafik kavgasında beklenmedik son: Cüsseli saldırgan iki kez yere yığıldı

Brezilya’da gerçekleşen bir trafik kavgası sosyal medyanın gündemine oturdu. Yenilgiyi hazmedemeyen Cüsseli saldırgan beklenmedik bir şekilde iki kez yere yığıldı.

ABD basını duyurdu: Türkiye, Eurofighter anlaşmasında sona yaklaştı

Amerikan Wall Street Journal gazetesine göre 40 Eurofighter savaş uçağını kapsayan 5,6 milyar dolarlık anlaşma bu hafta duyurulabilir.

Trabzonspor’da Saul Niguez transferi iptal! Uçağa binmekten son anda vazgeçti

Trabzonspor, ailevi sebepleri gerekçe göstererek uçağa binmeyen ve kararından vazgeçtiğini bildiren Saul Niguez’in transferinin iptal olduğunu açıkladı

Şuşa’da Medya Okuryazarlığı Forumu

Şuşa’daki Global Medya Forumu, medya okuryazarlığı ve yapay zeka konularını ele aldı.

LGS Sınavında Görevden Uzaklaştırma

Bakan Tekin, LGS sırasında 29 kişinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı, sınav güvenliği sağlandı.

Antalya kavruldu! 53 derece uyarısı yapılmıştı

’53 derece’ uyarısı yapılan Antalya’da hissedilen sıcaklık 46,6 derece oldu.