Kadın Girişimciler Pazarı Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Tekirdağlı kadınlar Kadın Girişimciler Pazarı’nda ürettikleri el emeği ürünleri satarak hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Süleymanpaşa Kent Konseyi tarafından 3 ay önce kadınlar için Kadın Girişimciler Pazarı kuruldu.

Kadınlar evlerinde ördükleri patik, yelek, süs eşyası ile kendi yaptıkları gıda ürünlerini pazarda satmaya başladı.

Haftada 3 gün açılan pazarda kadınlar ürünlerinin satışını yaparak ev ekonomisine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanın Hülya Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlar için kurdukları pazarın güzel bir örnek olduğunu söyledi.

Süleymanpaşa Kent Konseyi olarak kadınlarımızın emeğini, üretkenliğini desteklemekten büyük gurur duyduklarını aktaran Çetin, “Kadın Girişimciler Pazarımız hem kadın emeğini görünür kılmak, hem de yerel ekonomimize katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Bu proje kadınlarımızın el emeği ürünlerini doğrudan halkla buluşturduğu, girişimcilik ruhlarını güçlendirdiği ve dayanışmayı arttırdığı bir platformdur. Kadınlarımızın her zaman yanındayız, onların başarılarını desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki kadın güçlenirse toplum güçlenir.” dedi.

Emekli Arzu Uslu da pazarda boş vaktini değerlendirdiğini belirterek, “Burada patik örüyorum, tülbent, sabunluk, bebek yelekleri, ufak tefek süsler yapıyorum. Kendi aileme katkıda bulunmaya çalışıyorum. Başka arkadaşlarımın, emekli kadınların, ihtiyacı olanlarlar vaktimizi burada güzel değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

Related Posts

Emekliye promosyon tuzağı: Sözleşme imzalamadan önce dikkat!

Bankaların emeklilere verdiği promosyon ödemeleri 30 bin liraya yaklaşırken, bankalar arası geçişte çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Tüketici dernekleri, emeklilere sözleşmeleri dikkatle incelemeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

Merkez Bankası rezervleri 176 milyar 510 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezerv istatistiklerini açıkladı. Merkez Bankası’nın toplam brüt rezervi 15 Ağustos haftasında 2,14 milyar dolar artarak 176,51 milyar dolar oldu.

Oteller boş kaldı, fiyatlar aşağı çekildi: Erken rezervasyon dönemi bile pahalıya patladı!

Oteller boş kaldı, fiyatlar aşağı çekildi: Erken rezervasyon dönemi bile pahalıya patladı!

Konya’nın Lojistik Avantajları Vurgulandı

KTO Başkanı Öztürk, Konya’nın lojistik potansiyelinin sektöre katkısını ve çözümleri ele aldı.

Gaziantep’te Üzüm Hasadı Başladı

İslahiye’de 50 bin dekarlık alanda üzüm hasadı başladı; rekolte beklenenin yarısına düştü.

Altın dolar euro hepsinin tek odağı: Gözler Trump-Zelenskiy görüşmesinde

Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin görüşmesi sonrası Rusya-Ukrayna Savaşı’na yönelik belirsizliklerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.