Kehanetleri tek tek çıkında Japon Baba Vanga adı verildi: Milyonlar Rusya’daki depremi de onun kehaneti olarak görüyor

Ryo Tatsuki’nin “Gördüğüm Gelecek” Manga Serisi ve Tsunami Kehaneti

Geçtiğimiz Çarşamba günü Rusya’nın Kamçatka Yarımadası açıklarında 8,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Pasifik havzasında tsunami uyarısını tetikledi.

Çin’in popüler video uygulaması Douyin’de “kehanet” anahtar kelimesi etkileyici bir ilgi gördü ve 1,1 milyondan fazla kez izlendi.

Manga sanatçısı Ryo Tatsuki’nin 1999 yılında yayımlanan “Gördüğüm Gelecek” adlı eseri, Mart 2011’deki büyük felaketi öngördü. Japonya’yı vuran deprem, Tsunami ve Fukuşima nükleer felaketine yol açtı.

Manganın 2021’de yayınlanan “tam sürümü” ise 2025 yılında Filipin Denizi’nde meydana gelecek büyük bir tsunamiyi öngördü. Ryo Tatsuki, 5 Temmuz 2025’te beklenen depremin Tohoku’dakinden üç kat büyük olacağına dikkat çekti.

Çarşamba günü yaşanan deprem, kehanet edilen bölgeden binlerce kilometre uzakta gerçekleşti. Japonya’da kaydedilen en yüksek dalgalar 1,30 metreyi geçmedi.

Endişeler turistler arasında da hissedildi ve birçoğu seyahatlerini iptal etti. CNN’e konuşan Andrea Wang, manganın etkisinden dolayı seyahat planlarını ertelediğini belirtti.

Depremin tarihini ve yerini kesin olarak tahmin etmenin bilimsel olarak mümkün olmadığını belirten Amerikan medya kuruluşu CNN, sismologların bu tür kehanetlere karşı uyarıda bulunduğunu aktardı. Ryo Tatsuki bile, okuyucuları rüyalarından ve çizimlerinden aşırı etkilenmemeye davet etti.

Related Posts

Büyükkılıç’tan Erciyes’te Yeni Yatırımlar ve 12 Ay Turizm Hedefi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni işletme yatırımlarını inceledi ve 12 ay turizm hedefi doğrultusunda hazırlık toplantısına katıldı. Erciyes’in tanıtımı ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Uşakspor, Kaleci Mertcan’la Güçlendi

TFF 3. Lig’de Uşakspor, Karamanspor’dan kaleci Mertcan Salık’la anlaştı.

Filistin Kızılayı: İsrail ordusu Gazze’deki binamıza saldırdı, bir çalışanımız öldürüldü

Filistin Kızılayı: İsrail ordusu Gazze’deki binamıza saldırdı, bir çalışanımız öldürüldü

Süper Lig’de gollerin rekor sezonu: 2020-2021 zirvede, 1973-74 dipte

Süper Lig tarihine bakıldığında en fazla gol 2020-2021 sezonunda atılırken, en az gol ise 1973-1974’te kaydedildi. Son 5 sezonda ise futbolseverler tam 4 kez 1000 gol barajının üzerine çıkan sezonlar izledi.

İsrail yine Suriye’ye operasyon düzenledi

İsrail Ordusu, HTŞ’nin geçici yönetiminde olan Suriye’nin güneyindeki Hader bölgesine düzenlenen eş zamanlı dört ayrı hedefe yönelik operasyonla, çok sayıda kaçak silah ele geçirildiğini açıkladı. ÖNCEKİ GÜNÜN BASKINI ŞİMDİ AÇIKLANDI İsrail Ordusu …

Doğu Akdeniz’de yeni denklem

İstanbul’da gerçekleşen kritik üçlü zirve, Doğu Akdeniz’de enerji dengelerini değiştirecek yeni bir sürecin habercisi olabilir. Zirve, Türkiye’yi, Doğu Akdeniz’de enerji güvenliğinin vazgeçilmez aktörü hâline getirecek stratejik ortaklığın temelini attı.