Konaklama, enerji ve madende büyüyecek

RePie Portföy, Türkiye’de Alternatif Yatırım Fon Pazarında 400 Milyar Lirayı Aştı

Türkiye’de alternatif yatırım fon pazarı, 400 milyar lirayı aşarak büyümeye devam ediyor. RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, düzenlediği basın toplantısında şirketin 10 yılda fonları aracılığıyla 100’den fazla şirkete yatırım yaptığını açıkladı. Çamlıbel, yaptıkları yatırımların Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkılar sağladığını vurguladı.

RePie Portföyün Hedefi 3 Milyar Dolar

Çamlıbel, geçen yılın aynı dönemine göre toplam portföy büyüklüğünün yüzde 72 artarak yaklaşık 2.5 milyar dolara ulaştığını belirtti. Şirketin hedefi ise yıl sonunda toplam portföy büyüklüğünü 3 milyar dolara çıkarmak. RePie Portföyün bünyesinde bulunan 47 adet girişim sermayesi yatırım fonunun toplam büyüklüğü 50.1 milyar lirayı aşarken, 39 adet GYF’nin toplam büyüklüğü ise 32.8 milyar lirayı geçti.

RePie Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu ise gelecek hedefleri hakkında bilgi vererek, bu yıl ihraç edecekleri GSYF’lerle yatırımcılara yeni fırsatlar sunacaklarını dile getirdi. Dayıoğlu, “Bu yılki yatırım planlarımızda, enerji, madencilik ve konaklama gibi stratejik önceliği olan üç ana sektöre odaklanıyoruz. Ayrıca, yapay zekâ odaklı teknoloji girişimlerine olan ilgimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kurumsal GSYF’ler alanında yeni iş birliklerini duyuracaklarını belirten Dayıoğlu, “Şirketlere özel olarak yapılandırdığımız fonlarla, şirketlerin kendi inovasyon ekosistemlerini oluşturmalarına destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Yeni kriz kapıda! Türk Lirası’nda ABD Çin alarmı…

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer’ın bugün İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşmeler, küresel piyasaları yakından ilgilendiriyor. Uluslararası ekonomik sistemin yeniden dengelenmesi hedefiyle yapılacak bu temaslar dolar endeksini etkileyecek. Doların dünyadaki değerinin yılbaşındaki seviyelere çıkmasının ise Türk Lirası’nda büyük baskı oluşturması bekleniyor.

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

ABD’nin ticaret müzakerelerine ilişkin olumlu gelişmeler yatırımcıların risk iştahını artırırken, küresel piyasalar ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası kararı sonrasında pozitif bir seyir izliyor.

Rusya-Çin işbirliği: Petrol ve doğal gaz sevkiyatı artırılacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Çin’e bu yıl petrol, doğal gaz ve LNG sevkiyatının artırılacağını, kömür ihracatının ise kısmen azalacağını açıkladı.

TCMB’nin rezervlerinde gerileme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı 2 Mayıs haftası verilerine göre toplam rezervler 2 milyar 519 milyon dolar düşerek 138 milyar 532 milyon dolara geriledi.

Seyşeller’de ÜFE yükseldi

Seyşeller’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE), 2025 yılının Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.08 oranında yükseldi. Bu artış, Mart ayında kaydedilen yüzde 0.04’lük düşüşün ardından geldi. Enflasyondaki bu yukarı yönlü hareketin ana nedeni, balık …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir