Mezun olmadan para bastılar! Samsun’daki lise öğrencilerinden 38 milyon liralık satış

Meslek Lisesi Öğrencilerinden Yemek Şöleni: 38 Milyonluk Ciro!

Meslek lisesi çatısı altındaki yiyecek hizmetleri bölümünde, ilçedeki taşımalı eğitim gören okullarla Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi iş birliğiyle yemekler hazırlanıyor.

Mutfakta malzeme temini, yemek üretimi, okullara ulaştırılması ve dağıtımı gibi tüm süreçleri kendi bünyesinde gerçekleştiren okulda, öğretmenler, usta öğreticiler ve 143 öğrenci görev alıyor.

Günlük 4 bin 500 kişilik yemek üreten okulda, 2024 yılında 38 milyon liralık ciroya ulaşıldı.

Okul Müdürü Mecit Bedük, öğrencilerin pratik eğitim aldığını ve harçlıklarını kazandıklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl elde edilen 38 milyon liralık ciroya dikkat çeken Bedük, bu gelirin büyük bir kısmının giderlere harcandığını, kalan kısmın ise hazineye verildiğini, maaş ödemelerinde kullanıldığını ve öğrencilere dağıtıldığını ifade etti.

Dağıtım yapılan okullarda yemek artıklarının israf edilmediğini belirten Bedük, bunların toplanarak Vezirköprü Hayvan Barınağı’na gönderildiğini söyledi.

Bedük, okullarının uygulama oteliyle bölgeye konaklama hizmeti sunduğunu ve öğrencilerin burada pratik eğitim aldığını vurgulayarak, “Öğrenciler farklı mutfaklardan örnekler sunuyor ve yurt içi ile dışında staj fırsatları buluyor.” açıklamasını yaptı.

Related Posts

Resmî Gazete’de bugün (3 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (3 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Böbrek nakli sonrası parazit şoku: İki hasta kurtçukla doldu

ABD’de iki erkek hasta, aynı bağışçıdan aldıkları böbrek nakilleri sonrası parazit kurtçuklarla dolu bir vücutla mücadele etmek zorunda kaldı. New England Journal of Medicine’de yayımlanan vakaya göre, organların geldiği bağışçının Karayipler’de yaşamış olması bu nadir ve tehlikeli enfeksiyonun kaynağı olarak belirlendi.

Özgür Özel’den ‘Sivas Katliamı’ mesajı: ‘O mayınları biz ellerimizle temizleyeceğiz’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andığı mesajında “Türkiye’nin iç barışına dün de bugün de döşenen mayınları sadece gözü yaşlı analar, eşler ve çocuklar temizleyemez. O mayınları biz ellerimizle temizleyeceğiz” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: İller Bankası’ndan 50 milyon TL kesinti yapıldı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, temmuz ayı meclis toplantısında İller Bankası’ndan gelen ödenekten 50 milyon TL kesinti yapıldığını açıkladı. Tutdere, “Bu kesinti, hizmet binamız başta olmak üzere bazı yatırımlarda ve hakediş ödemelerinde aksamalara neden oldu” dedi.

74 gündür tutuklu olan tekstil işçisine ‘Cumhurbaşkanına fiili saldırı’ suçundan iddianame!

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken “AK Parti sebep enflasyon sonuçtur”, “Allah’ın dinini kullanma Reis” şeklinde pankart açtığı ve elindeki telefonu platforma doğru attığı için tutuklanan 3 çocuk babası tekstil işçisi N.K. (44) hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Cumhurbaşkanına fiili saldırı” suçlarından ayrı ayrı iddianame düzenlendi.

Mardin’de balkondan düşen çocuk ağır yaralandı

Mardin’de bir binanın 4’üncü katındaki evlerinin balkonundan düşen Zeynep Tuana Z. ağır yaralandı.