Samsun’da Balık Fiyatları Yılbaşından Sonra Değişmedi

Samsun’da Yılbaşından Sonra Balık Fiyatları Değişmedi

Samsun’da yılbaşından sonra balık fiyatları aynı kaldı. Tezgahlardaki ortalama balık fiyatı aralığı ise hamsi 150 ila 220, mezgit 150 ila 400, barbunya 200 ila 400, palamut ise 150 ila 180 lira arasında satışa sunuluyor. Balıkçı Emrah Canikli, “Aralık ayında balık fiyatlarını nasıl kapattıysak Ocak ayında da öyle açtık. Hala aynı fiyatlarla devam ediyor. Yani yılbaşından sonra balık fiyatlarıyla alakalı önemli ölçüde bir fiyat yükselişi söz konusu değildir. Balıktaki fiyat değişkenliğini aslında balığın bolluğu belirler. Bol çıkarsa hesaplı, az çıkarsa fiyatlı oluyor” diye konuştu.

Deniz Fırtınaları Balık Fiyatlarını Etkilemiyor

Balık fiyatlarının denizde oluşan fırtınaya göre etkilendiğini söyleyen Emrah Canikli, “Genel olarak şu anda bize gelen misafirlerimizin balığa olan ilgisi son derece iyi. Bugün hamsi, mezgit, barbunyanın yanı sıra her zaman gelmeyen balıklardan kötek, sarıkanat, lüfer ve kırlangıç balıklarımıza vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yüksek. Aldıkları balıklardan gayet memnunlar. Burası Karadeniz ve burada balık olmazsa olmaz. Sabah 8’de başlıyoruz ve akşama kadar gelen müşterilerimizin balık ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. On numara balık çeşitlerimiz var. Karadeniz sahilinde olmayan balık çeşitleri bizlerde mevcut. Bizler balık hizmetine, vatandaşlarda omegaya ve kalsiyuma devam. Yılbaşından sonra barbunya ve mezgit, yılbaşından önce başlayan hamsi şu anda aynı hızda devam ediyor. Zaman zaman denizde yaşanan fırtınadan dolayı balıkların azalıp fiyatları etkilediği durumlar oluyor. Ama son zamanlarda mezgit, barbunya, çinekop, istavrit gibi balıklarımız çok satılıyor. Gelen müşterilerimiz bu balıklara fazlasıyla ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımız balığı gerçekten seviyor” ifadelerini kullandı.

Balık fiyatları hakkında bilgi veren Canikli, “Balığın fiyat aralığı kalitesine, boyuna ve canlılığına göre değişiyor. Hamsi bugünlerde 150-220 TL arasında. Mezgit 150 ile 400 TL arasında bulunuyor. Barbunya 200-400 TL arasında yer alıyor. En önemli şey tazeliktir fakat balığın boyu da çok önemli. Palamutlarımızın 150-180 TL arasında değişiyor. İstavritlerimiz 100-180 TL arasında bulunuyor. Levrek ve çupra balıklarımız genelde bugünlerde sabit oluyor. 3-4 ayda bir fiyatları değişiyor. Aralık ayında balık fiyatlarını nasıl kapattıysak Ocak ayında da öyle açtık. Hala aynı fiyatlarla devam ediyor. Yani yılbaşından sonra balık fiyatlarıyla alakalı önemli ölçüde bir fiyat yükselişi söz konusu değildir. Balıktaki fiyat değişkenliğini aslında balığın bolluğu belirler. Bu noktada balığa zam gelmesi ya da balığın fiyatının düşmesi gibi bir durum yoktur. Bol çıkarsa hesaplı, az çıkarsa fiyatlı oluyor. Biz hep hesaplı olsundan yanayız” dedi.

Haber-Kamera: Berkay YILDIZ/SAMSUN

Related Posts

Türkiye’de koza üretiminin 100 tonu aşması bekleniyor

Türkiye’de geçen yıl 85 tonu bulan yaş koza üretiminin bu yıl 100 tonu aşması bekleniyor.

Doğrudan satışlar hakkında yönetmelik taslağıyla gerekçesiz cayma!

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz ve TÜKONFED Başkan Vekili İbrahim Güllü, Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni yönetmelikle tüketiciler satın aldıkları ürün ya da hizmetten 30 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayabilecek.

Siirtli çiftçiler ilk Trabzon hurması hasadına hazırlanıyor

Siirt’in Pervari ilçesindeki çiftçiler 4 sene önce diktikleri Trabzon hurması fidanlarının ilk hasadını kasımda yapacak.

Besler’in projesine Avrupa’dan 2,8 milyon euro destek

Besler, Avrupa Birliği ve TÜBİTAK ortaklığında yürüttüğü ‘SAFER – Smart Agriculture Fields in the European Region’ tarım projesine EIT Food tarafından 2,8 milyon Euro hibe desteği sağlandığını duyurdu.

TÜİK açıkladı: Haziran 2025 ekonomik güven endeksi belli oldu!

Ekonomik güven endeksi haziranda hafif artış gösterdi. Tüketici ve hizmet sektörü güveninde yükseliş olurken, imalat, perakende ve inşaat sektörlerinde düşüş yaşandı.

Nike piyasaları şaşırttı

Spor giyim devi Nike, perşembe günü açıkladığı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla dikkat çekti. Şirketin gelirlerindeki düşüş, piyasa beklentilerinin altında kalarak olumlu bir sürpriz yarattı. Reuters tarafından bildirildiği üzere, bu durumun …