Selam, Lübnan’da hükümeti kurma görevini resmen teslim aldı: ‘Artık yeter demenin vakti geldi’

Lübnan’da Yeni Başlangıç: Hükümeti Kuracak İsim Belirlendi

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın hükümeti kurma görevini Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Başkanı Nevvaf Selam’a verdiği bildirildi.

Başkent Beyrut’taki Baabda Sarayı’nda gerçekleşen buluşmada, Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Selam bir araya geldi. Selam, “Yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Lübnan’ın eşit haklara sahip özgür insanların ülkesi olması için yeni dönemin adalet, güvenlik, ilerleme ve fırsatlarla dolu olmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Avn tarafından hükümeti kurmakla sorumlu başbakan olarak atanan Nevvaf Selam, halkın beklentilerini karşılamak için bu görevi üstlendiğini dile getirdi. Selam, “Adil, güçlü, modern ve medeni bir devlet inşa etme adına değişim beklentileri mevcut ve hepimiz bunu hak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Selam, 27 Kasım’da İsrail ve Hizbullah arasında yaşanan çatışmalar sonrası Lübnan’daki duruma dikkat çekerek, “Yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi. Lübnan’ın eşit haklara sahip özgür insanların ülkesi olması için yeni dönemin adalet, güvenlik, ilerleme ve fırsatlarla dolu olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Devlet yönetiminde şeffaflık, adalet, kapsayıcılık ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Selam, yeni hükümetin ekonomik krizi aşmak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için çalışacağını belirtti. Ayrıca, iş fırsatlarını garanti altına almayı hedefleyen modern ve üretken bir ekonomi için çaba gösterileceğini ifade etti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn tarafından 13 Ocak Pazartesi günü görevlendirilen Nevvaf Selam, Lübnan’da yeni bir dönemin kapılarını aralayacak gibi görünüyor.

Related Posts

Sosyalist Enternasyol’de aile fotoğrafına İmamoğlu damga vurdu

Sosyalist Enternasyol Konsey Toplantısında aile fotoğrafı çekildi. Toplantı sonunda tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük çağrısı yapıldı. Çekilen aile fotoğrafında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Free İmamoğlu yazılı afişi tutarak poz verdi

CHP’nin Başkanvekilleri belli oldu

CHP, Grup Yönetimi ve Başkanlık Divanı üyeleri belirlemesi toplantısında partinin Grup Başkanvekillerini belirledi.

İBB soruşturmasına 13 tutuklama daha: Sevk yazılarında dikkat çeken ‘para transferi’ ve ‘etkin pişmanlık’ ayrıntıları

İBB’ye yönelik 3.dalga operasyonlarda 13 kişi tutuklanırken, 1 kişiye ev hapsi ve 6 kişiye ise yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma şeklinde adli kontrol şartı uygulandı. Sevk yazılarında yer alan para transferi ve etkin pişmanlık ayrıntıları ise dikkat çekti.

İngiltere, Hint Okyanusu’ndaki takımadalarını eski sömürgesine devretti

İngiltere, ülke kontrolünde bulunan Chagos Takımadaları’nın eski sömürge ülkesi Morityus’a devredildiğini duyurdu.

CHP’den Erdoğan’ın “Gelin el ele verelim” çağrısına ilk yanıt

CHP’den, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa çağrısına ilk yanıt Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’dan geldi. Bakan, “Bu iktidarla bir anayasa çalışması yapmamız mümkün değil. Anayasayı tanımayan adamla anayasa yapılmaz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu operasyonlarında 24 saat detayı: ‘Erdoğan bekleseydi hiç yapamayacaktı’

KONDA Araştırma Başkanı Aydın Erdem, İmamoğlu’nun yükselişinin iktidarı hızlandırdığını ifade ederek; ‘Erdoğan bekleseydi hiç yapamayacaktı’ dedi. Erdem’in aktardığına göre; İmamoğlu operasyonlarının nedeni 24 saatte gizliymiş.