Trump’a yargı darbesi! ‘Yasal yetkisini aştı’, ek vergiler engellenecek

Donald Trump’ın Gümrük Vergileri Kararı Yargı Tarafından İptal Edildi

ABD’nin ikinci kez seçilen Başkanı Donald Trump, diğer ülkelerden ithal edilen ürünlere uyguladığı gümrük vergileriyle gündeme gelmişti. Ancak bu karar iş dünyası ve birçok ekonomi tarafından eleştirilmişti.

Bazı özel şirketler ve eyaletler vergilere karşı hükümeti mahkemeye taşıdı. Sonuç olarak, ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi vergilerin Başkan’ın yetkisini aştığına hükmetti.

Mahkeme, karşılıklılık ilkesine dayalı vergilerin Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası’yla belirlenen sınırları aşarak Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti ve vergi kararlarının iptal edilmesine hükmetti.

Trump yönetimi karara itiraz etse de mahkeme kararı ile vergilerin uygulanması kalıcı olarak engellendi. Başkan Trump’ın 2 Nisan’da imzaladığı kararla ülkeler arası ticarette tarife oranları belirleniyordu ve Çin bu vergilerin ilk hedefi olmuştu.

Related Posts

Yerli imkanlarla geliştirildi… İlk kez görücüye çıkıyor: Suda yürüyüp izini belli etmeyecek

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen yeni insansız hava araçları (İHA) Deniz Konuşlandırmalı Mini Taktik İHA TOYDU ve Elle Fırlatılan Taarruzi İHA KARAGUN, gün yüzüne çıkıyor.

AB ve Endonezya’dan serbest ticaret anlaşması hazırlığı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB ile Endonezya arasında serbest ticaret anlaşması yapılması konusunda uzlaşı sağlandığını söyledi.

Kargo maliyeti yüzde 54 iniyor

Hepsiburada, iş ortaklarının kargo maliyetlerini azaltmak amacıyla yeni bir destek modeli başlattı.

Borsa, altın, dolar: Geçen hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Borsa, altın, dolar: Geçen hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Zamlı emekli maaşlarının ödeme takvimi! Bu tarihlerde hesaplarda

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşına yapılan yüzde 16,67 oranındaki zam Meclis’te kabul edildi. Yeni maaşlar Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Peki, zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar…

Trafikten men edilen araçlar için yeni karar! 6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak

Trafikten men edilen veya terk edilen araçlar, sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmazsa kamu eliyle satışa çıkarılacak. Satılan araçların önceki borçları yeni sahibine geçmeyecek. Yani vatandaş, aldığı araçla birlikte eski borçları da almak zorunda kalmayacak.