Yunanistan 2 yıl önceki tren kazası faciasını unutmuyor; tepkiler Miçotakis hükûmetine karşı gösterilere dönüştü

Yunanistan’daki Tren Kazası Hala Gündemde

28 Şubat 2023 tarihinde Yunanistan’da yaşanan tren kazası, hala Yunan halkının gündeminden düşmüyor.

Atina ve Selanik başta olmak üzere Yunanistan genelinde ve Avrupa ile ABD’deki Yunan topluluklarının bulunduğu şehirlerde düzenlenen protestolara yüz binlerce kişi katıldı.

Protestocular, tren faciasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hükümetin olayın gerçek nedenlerine dair hesap vermemesini sorguluyor.

Yapılan soruşturmalar sonucunda, Atina-Selanik seferini yapan yolcu treni ile karşıdan gelen bir ticari yük treninin çarpışması sonucu Tembi bölgesinde meydana gelen kazada 57 yolcunun yanarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu durumda, kaza anında patlayan yanıcı madde taşıyan bir vagonun etkili olduğu belirlendi.


Tembi bölgesindeki tren faciasında 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Yasa dışı olduğu belirlenen yanıcı madde vagonunun eklenmesine nasıl izin verildiği konusundaki sorulara hükümetin sessiz kalması tepkilere neden oluyor.

Ulaştırma Bakanı Achileas Karamanlis’in istifa etmesinin yetersiz olduğunu düşünen Yunan halkı, kaza sonucunda hayatını kaybedenlerin ailelerini tatmin etmek istiyor.

Larissa kenti istasyon şefinin hatası nedeniyle gözaltına alınıp ev hapsine alınması da aileleri tatmin etmiyor. Yine de, aileler, tren kazasının asıl sorumluları olarak teknik aksaklıklardan sorumlu olan hükümet ve devlet organlarına suç duyurusunda bulunuyor.

Geçtiğimiz pazar günü Atina, Selanik, Patras ve diğer Yunan kentlerinde geniş çaplı protesto gösterileri düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde “Asla unutmayacağız”, “Tembi’nin sorumluları hesap verecek”, “Ellerinizde canlarımızın kanı var” gibi sloganlar atıldı ve pankartlar açıldı.

Ülke genelinde düzenlenen bu protesto gösterileri, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetine karşı düzenlenen en geniş kapsamlı protesto gösterileri olarak tarihe geçti.

Yunanistan’daki tren kazası, Türkiye’de yaşanan deprem felaketiyle kısa bir süre arayla gerçekleşmiş olmasına rağmen, yapılan taziyeler ve yardımlar sayesinde Türk-Yunan ilişkilerinde bir yakınlaşma ve düzelme sürecine girmiştir.

Related Posts

Londra’da savaş simülasyonu: Rusya Ukrayna’ya değil İngiltere’ye saldırsa ne olurdu?

İngiltere’de Rusya-Ukrayna savaşını başlatan saldırının İngiltere’yi hedef alması halinde buna nasıl yanıt verilceğini ele alan bir simülasyon yaptı. Sonuçların iyi olmadığı belirtildi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Erdem Kara: ‘Gençleri CHP değil, AKP sokağa çıkardı’

CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Erdem Kara, 19 Mart’ta başlayan İBB’ye yönelik operasyonlarla birlikte gençlerin ön plana çıktığı sokak protestolarını, gençlik örgütünün İstanbul’daki çalışmalarını ve erken seçim ısrarında gençlerin rolünü Cumhuriyet’e değerlendirdi.

Fransız bakan, terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi ile görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Noel Barrot, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki elebaşı “Mazlum Abdi” kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

İspanya’dan İsrail kararı: Mermi alımını iptal etti

İspanya hükümeti, İspanya İçişleri Bakanlığı için İsrailli bir firmadan mühimmat alımına ilişkin sözleşmeyi tek taraflı olarak iptal etti.

Deprem sonrası hırsızlar iş başında: Evlere girmeye çalıştılar

İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası iki kadın, vatandaşların panikle terk ettiği binaya hırsızlık amacıyla girdi. Binada yaşayan bir kişi tarafından fark edilen şüpheliler, hızla olay yerini terk etti.

Bakanlardan ‘deprem’ açıklaması: ‘Riskli binalara girmeyin’

Son dakika gelişmesi… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dün İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili ortak açıklamada bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir