Zelenski’den Rusya’ya liderler düzeyinde toplantı çağrısı: Trump desteklerse memnun oluruz, eminim ki Erdoğan da destekleyecektir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya’yı Liderler Düzeyinde Görüşmeye Davet Etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, pazartesi gününden itibaren Rusya’yı liderler düzeyinde görüşme yapmaya davet etti. Zelenski, “Eğer Trump desteklerse memnun oluruz. Eminim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmeyi destekleyecektir çünkü görüşmemiz sırasında dörtlü bir toplantı düzenlemek istediğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Trump, ben ve Putin. Böyle bir toplantıya her gün hazırız” dedi.

Zelenski, Kiev’de yaptığı basın toplantısında yerel ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rusya’nın Ukrayna’ya iade edilecek cesetlerin yaklaşık yüzde 20’sini belirleme çalışmasını tamamladığına dair bilgi aldıklarını ifade eden Zelenski, “Buna göre anlaştık, hepimiz doğru şekilde hazırlanalım ki net bir teşhis olsun.” şeklinde konuştu.

“Rusya’nın Hazırladığı Memorandum Bir Ültimatomdur”

Zelenski, Rusya’nın hazırladığı memoranduma değinerek, ateşkesin sağlanması yönünde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Memorandumun sadece Rusya’nın taleplerini içerdiğini belirten Zelenski, “Bu nedenle buna bir memorandum denilemez, yani bu hala Rus tarafının bize olan bir ültimatomudur.” dedi.

Memorandumdaki Rusya’nın talepleri hakkında konuşan Zelenski, Ukrayna’nın bunları kabul etmeyeceğini vurgulayarak, “Ne Ukrayna tarafı ne de başka biri bunu ciddiye almayacak çünkü bu bir ültimatomdur.” şeklinde konuştu. Zelenski ayrıca, Ukrayna’nın, Rusya’nın talepleri karşısında bir özel askeri şirket kurma olasılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

“Rusya’ya Ateşkes İçin Pazartesiden İtibaren Görüşme Çağrısında Bulunuyoruz”

Ateşkesin sağlanması konusunda Rusya’ya daha önce de çağrıda bulunduklarını belirten Zelenski, liderler düzeyinde yapılacak bir görüşmenin önemine vurgu yaptı. Zelenski, “Çünkü bir araya geleceğiz ve eğer bir anlayış yoksa, eğer bunu nasıl tamamlayacağımıza dair bir istek ve görüş yoksa, o zaman ateşkes aynı gün sona erecek.” şeklinde konuştu.

Zelenski, Rusya’ya pazartesiden itibaren liderler arasında görüşme yapma çağrısında bulunarak, “Birincisi, hemen bir toplantı yapmaya hazırız. Rusların tercihine göre toplantı İstanbul, Vatikan veya İsviçre’de olabilir. Bunların hepsi mümkün. Pazartesiden itibaren herhangi bir gün toplantı öneriyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Zelenski, savaşı sona erdirmek için ateşkes sağlanmadan da liderlerin görüşmesine hazır olduklarını ifade etti. (AA)

Related Posts

Fenerbahçe’nin Feyenoord ile oynayacağı maçların tarihleri açıklandı

Fenerbahçe’nin, Feyenoord ile oynayacağı Şampiyonlar Lig’i 3’üncü Ön Eleme Turu karşılaşmalarının tarihleri belli oldu.

CHP tarih ve saat verdi: Ekrem İmamoğlu’nun ‘Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’ açılacak

İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” açılacak. Ankara’da açılacak ilk ofisin açılışı 26 Temmuz 2025 Cumartesi günü saat 18.30’da CHP lideri Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Gülşen Arslan Konukcu, Seydikemer Başsavcısı Oldu

HSK tarafından atanan Gülşen Arslan Konukcu, Seydikemer Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı.

Traktör, Bolu’da Yeni Sezon Hazırlığında

İran’ın Traktör takımı, Bolu’da çift antrenmanla yeni sezon kampına başladı.

Kadıköylü model için kabus gibi gece: Zorla evine girmeye çalıştı

Kadıköy’de meydana gelen olayda oyuncu ve model Zeliha Ezgi Bayram, bir eğlence mekanında tanıştığı A.T’nin kendisini ev bırakma teklifini kabul etti. Ancak şüpheli şahıs A.T, genç kızın zorla evine girmeye çalışıp, telefonunu kırdı. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen şüpheli yakalanamadı…

Burası Paris değil Esenyurt! İlçeyi fareler bastı…

İstanbul Esenyurt’ta bir hastanenin yakınlarında farelerin sokağa indiği görüldü.