Eğitim Bir Sen’den hükümete çağrı: Öğretmenler tercihlerine göre atansın

Öğretmenlerin Mazeretlere Dayalı Yer Değişikliği Talebi

Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Eğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, mazerete dayalı yer değişikliği talebi karşılanmamış bütün öğretmenlerin tercihlerine bağlı olarak mazeretlerinin bulunduğu il veya ilçe emrine atanmalarını talep ettiklerini belirtti.

İHA’nın haberine göre Miran, “Bakanlık, aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değişikliği talebi karşılanmamış bütün öğretmenlerin tercihlerine bağlı olarak mazeretlerinin bulunduğu il veya ilçe emrine atanmasını sağlamalıdır” ifadelerini kullandı. Miran, “Talepleri karşılanamayan ve bu nedenle mağdur duruma düşecek çok sayıda öğretmen bulunmaktadır. İl/ilçe emri uygulamasının, mazerete dayalı yer değişikliği başvurusu yapanlar arasında ayrım yapılmak suretiyle belli gruplara tanınmış olması, aynı hukuki statüye tabi olanlar arasındaki eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ettiği gibi çalışma barışını ve iş motivasyonunu da bozmaktadır. Bu nedenle, öncelikle 2025 yılı yarıyıl dönemi mazerete bağlı yer değişikliklerinde kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli düzenleme yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

(İHA)

Related Posts

Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’da X’in kapatılması ihtimalini gündeme getirdi

X’in yapay zeka motoru Grok’un uygunsuz paylaşımları Polonya’nın gündemine oturdu. Polonya hükümeti, ifade özgürlüğü kavramının yapay zeka aracı için geçerli olmadığını belirterek, X’in kapatılabileceğini bildirdi.

CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne atık suyu arıtmadan denize döktükleri için 6 milyonluk ceza kesildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, müsilajla mücadele için devreye alınan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında Marmara Denizi’ne kıyısı olan 7 ilde denetimlerine devam ediyor. 23 Haziran’da 50 denetim ekibi ve 24 …

CHP’li belediye başkanına ‘Fatih Altaylı’ soruşturması

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında, “devleti aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Çin, Alman uçağını lazerle hedef alma iddiasını reddetti

Çin, Avrupa Birliği’nin (AB) Kızıldeniz’deki seyrüsefer güvenliği misyonu Aspides’te görev yapan Alman uçağını lazer kullanarak hedef aldığı yönündeki suçlamaları reddetti.

Gözlük satışına yasal fren: Denetimsiz satana 1 milyon TL ceza ve meslekten men!

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Adalet Bakanı’ndan flaş açıklama: İmamoğlu Adım Adım canlı yayına

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP’nin “İBB’ye yönelik yargılamalar TRT’de yayımlansın” çağrısına verdiği desteğe ilişkin konuştu. Tunç, “Görüş birliği sağlanırsa takdir TBMM’nin” dedi.