Kurum’dan “Malatya Bakırcılar Çarşısı” paylaşımı

Kurum, sosyal medya hesabından 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’daki Bakırcılar Çarşısı’nın inşasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“Birileri boykot çağrılarıyla ekonomimizi baltalamaya, insanımızın alın terini hedef almaya çalışsın. Biz 180 bin işçimizle esnafımızın yanındayız. Depremin izlerini siliyoruz. Çarşılarımızı ihya ediyoruz. Yeni ticaret alanları açıyoruz. Ekonomisi güçlü Türkiye ile inşa edilecek daha çok hayat var. Burası Malatya.”

Paylaşımda yer alan videoda, Bakırcılar Çarşısı’nda 50 yıllık esnaf olan 59 yaşındaki 4 çocuk babası Abdülkadir Tekgül’ün 6 Şubat depreminin ardından yaşadıklarına yer verildi.

Geçici konteynerde çalıştığını, çarşı inşaatının hızla sürdüğünü belirten Tekgül, “Sayın Bakanım Murat Kurum’un varlığı bize gerçekten güç veriyor. Çünkü biz gördük, hızlandırdı. Bakırcı Pazarı bittiğinde dükkanımda oturup Sayın Bakanımla geçmiş günleri yad etmek istiyorum” dedi.

Related Posts

Londra’da savaş simülasyonu: Rusya Ukrayna’ya değil İngiltere’ye saldırsa ne olurdu?

İngiltere’de Rusya-Ukrayna savaşını başlatan saldırının İngiltere’yi hedef alması halinde buna nasıl yanıt verilceğini ele alan bir simülasyon yaptı. Sonuçların iyi olmadığı belirtildi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Erdem Kara: ‘Gençleri CHP değil, AKP sokağa çıkardı’

CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Erdem Kara, 19 Mart’ta başlayan İBB’ye yönelik operasyonlarla birlikte gençlerin ön plana çıktığı sokak protestolarını, gençlik örgütünün İstanbul’daki çalışmalarını ve erken seçim ısrarında gençlerin rolünü Cumhuriyet’e değerlendirdi.

Fransız bakan, terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi ile görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Noel Barrot, terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki elebaşı “Mazlum Abdi” kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile görüştü.

İspanya’dan İsrail kararı: Mermi alımını iptal etti

İspanya hükümeti, İspanya İçişleri Bakanlığı için İsrailli bir firmadan mühimmat alımına ilişkin sözleşmeyi tek taraflı olarak iptal etti.

Deprem sonrası hırsızlar iş başında: Evlere girmeye çalıştılar

İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası iki kadın, vatandaşların panikle terk ettiği binaya hırsızlık amacıyla girdi. Binada yaşayan bir kişi tarafından fark edilen şüpheliler, hızla olay yerini terk etti.

Bakanlardan ‘deprem’ açıklaması: ‘Riskli binalara girmeyin’

Son dakika gelişmesi… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, dün İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremle ilgili ortak açıklamada bulundu.